Najnovije

MOSAD I MI6 KIDNAPOVALI IRANSKOG NUKLEARNOG NAUČNIKA! Dezertera sada juri Iranska revolucionarna garda!

Britanski špijuni Mi6 "prokrijumčarili su dezertera i iranskog nuklearnog naučnika u Veliku Britaniju na gumenom čamcu koristeći migrantsku krizu kao pokriće", navodi se u izveštaju "Sandej Ekspresa". Priča je u potpunosti zasnovana na anonimnim tvrdnjama i izvorima.

Gumeni čamac za prevoz migranata (Foto: Jutjub)

Prema njemu, britanski špijuni prokrijumčili su iranskog nuklearnog naučnika na gumenom čamcu preko engleskog kanala Lamanša. 47-godišnji muškarac se navodno skrivao među drugim Irancima na čamcu na napumpavanje kada su krenuli preko Lamanša.

On je navodno putovao preko pet hiljada kilometara kopnom do francuske obale u blizini Kalea, nakon što ga je navodno izraelska tajna služba Mosad prebacila iz Irana u Tursku.

- Iranski naučnik, koji ima informacije o iranskom nuklearnom programu i navodno je pomogao u planiranju atentata na teheranskog glavnog nuklearnog stručnjaka Mostafe Ahmadija Rošana 2012. godine, stigao je u Lid, u Kentu, sa 12 drugih migranata za Novu godinu - navodi se u izveštaju.

Mi6 je, međutim, je imala problem. Za razliku od SAD, Velika Britanija je još uvek u sporazumu o Iranskom nuklearnom dogovoru i hteli su da ga intervjuišu i pomognu mu da ode za Ameriku.

- Ne želeći da ugroze sporazum tako što će ga videti i kako bi mu pomogli, Mi6 se odlučio na neobičan način “izvlačenja” u zajedničkoj operaciji sa Mosadom i američkom CIA-om.

- U Francuskoj se postavljalo pitanje kako da ga dovedu u Britaniju. Nismo mogli jednostavno preleteti sa njim. Iako je bilo neobično, odlučeno je da se ubaci u grupu migranata koji se spremaju da pređu Lamanš čamcem.

Anonimni izvor izjavio je za “Sandej Ekpres” da ovo nije bilo bez izazova.

- NJegovo odsustvo je brzo primećeno i obavešteni smo da je poslata specijalna jedinica Islamske revolucionarne garde.

Austrija zabranila grb NDH. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jedna od najpoznatijih akcija Mosada – osveta za ubijene izraelske sportiste u Minhenu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA