Najnovije

RUSKA VOJNA POLICIJA SE PRIBLIŽILA ''UMERENOJ OPOZICIJI'': Narod može da predahne

Patrola ruske vojne policije nadgleda situaciju oko grada Manbidža u provinciji Aleppo u severnoj Siriji, na kilometar od položaja takozvane umerene opozicije.

Ruska vojna policija (Foto: RIA Novosti)

Vojna policija širi zonu patrole. U sredu, vojna policija je stigla u grad Avšarija, gde žive uglavnom Kurdi. Nedavno se ovde pojavio punkt Sirijske arapske armije (SAA), na granici sa Turskom. On je na prvoj liniji. Vojna policija prati bezbednost unutrašnjeg kruga.

Svakom odlasku u problematičnu oblast prethodi temeljno izviđanje područja. Pripadnici vojne policije se često sastaju sa lokalnim starešinama. Prema njima, stanovništvo je reagovalo više nego pozitivno na pojavu ruske vojske ovde. Lokalni stanovnici prepoznaju ruske borce, pozdravljaju ih i raspituju se o životu.

Lokalni stanovnici su rekli ruskim vojnicima da oko se u tom regionu nalaze američka, turska i kurdska vojska, to je znak da će biti problema. A ako se vidi ruski konvoj, znači da neće biti pucnjave, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Sve više sela u severoistočnoj provinciji Alepo traže od ruske vojne policije da ih uključi u patrole.

Vojna policija Ruske Federacije ušla je u Manbidž 8. januara kako bi sprečila provokacije na teritoriji pod njihovom kontrolom. Početkom februara, načelnik Glavne direkcije vojne policije Ministarstva odbrane Rusije, general-pukovnik Vladimir Ivanovski pkontrolisao je vojnike na najudaljenijoj tački patrole u ​​području Manbidža i bio je zadovoljan rezultatom.

Šta rade venecuelanski Suhoji, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruska vojna policija širi svoju zonu odgovornosti u Manbidžu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA