Najnovije

MEDOJEVIĆ RASKRINKAVA ''PRVU PORODICU CG'': Evo kako Milova sestra pere novac

U DPS-u nema zdravog jezgra. Svi su tamo kriminalci, tvrdi Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta.

Medojević (Foto: Jutjub)

Ugovor od 580.000 evra između Telekoma i sestre predsednika Crne Gore Ane Đukanović je fiktivan. On je najverovatnije poslužio za pranje dela novca koje je Milo Đukanović naplatio od korupcije prilikom prodaje Telekoma, kazao je u intervjuu za IN4S lider PZP i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

Komentarišući „učešće“ Ane Đukanović u aferi „Telekom“, protiv koje, uprkos dokazima nije podignuta optužnica, Medojević je napomenuo da je „fiktivni pravni posao jedna od osnovnih tipologija pranja novca“.

Američka Komisija za hartije od vrednosti odavno je istražila sve činjenice oko privatizacije Telekoma. Na šta njihov izveštaj tačno ukazuje?

Afera Telekom je školski primer korupcije na navišem nivou. Detaljna istraga koju su sproveli FBI i državni tužioc SAD doveli su do toga da su direktori Mađar Telekoma potpisali Sporazum o priznanju krivice kojim su priznali da su Milu Đukanoviću, preko kompanije njegove sestre uplatili 7.3 miliona evra. Zvaničan stav američke vlade je više nego jasan: ona je pozvala da se protagonisti afere „Telekom“ privedu pravdi.

Potvrđena je optužnica protiv protagonista afere Telekom Olega Obradovića i Miodraga Ivanovića, međutim, ništa nije preduzimano protiv Ane Đukanović, čije su advokatske usluge navodno koštale preko pola miliona evra. Ukazali ste više puta da Tužilaštvo nema snage, ili hrabrosti da procesuira porodicu Đukanović. Šta činiti?

Teško je zamisliti situaciju da bilo koji tužilac postavljen u jednom neslobodnom totalitarnom društvu, upravo od strane vrha režima, stekne toliku samostalnost da može da otvori istragu protiv “dragog vođe” dok je on još na vlasti. Fiktivni pravni posao, a upravo o tome se radi u aferi Telekom, je jedna od osnovnih tipologija pranja novca. Sve je to dokazano u SAD , ali Crna Gora nema tužioca koji bi procesuirao nekog iz Prve familije, čak i za dokazana krivična dela.

Obaveza DF-a je da kad formira Vladu, poništi Ugovor o prodaji Telekoma, kao korupcionaški Ugovor i da Telekom vrati u državno vlasništvo.

O krivičnoj odgovornosti Đukanovića za korupciju i pranje novca stečenog korupcijom, nema nikakvog spora. Sve je dokazano i priznato u postupku u SAD. Čeka se samo promjena vlasti.

Bili ste savetnik Sindikata Telekoma, i učestovali nakon privatizacije u pregovorima sa novom upravom Telekoma. Ni na jednom od sastanka se nije pojavila niti Ana Đukanović niti bilo ko iz njene advokatske kancelarije. Ako su njene usluge zaista koštale u 580.000 evra, zar nije trebala da bude prisutna na barem jednom od tih sastanaka? Ili se radi o nečem drugom?

Sa novom upravom Telekoma smo pregovarali o kolektivnom ugovoru, sa posebnim akcentom na otpremnine jer je novi vlasnik odmah ponudio odlazak zaposlenih sa otpremninom od 8.500 evra što je bilo neprihvatljivo.

Imali smo na desetine sastanaka sa predstavnicima novih vlasnika Telekoma. Ni na jednom od tih sastanaka nikada se nije pojavila Ana Đukanović, niti bilo ko iz njene advokatske kancelarije. Očigledno je da je taj Ugovor od 580.000 evra između Telekoma i Ane Đukanović, fiktivan i da je najverovatnije poslužio za pranje dela novca koje je Milo Đukanović naplatio od korupcije prilikom prodaje Telekoma.

U Podgorici će se danas održati protesti koje organizuje građanski pokret 97000dupri se. Kakav je stav DF-a povodom toga?

DF je rodonačelnik politike demokratskog bunta i protesta. Tri godine smo bezuspešno pokušavali da ubedimo i celu opoziciju i slobodne ljude van DF, da je to jedini efikasan nacin da se zlikovački režim primora na fer izbore i mirnu promenu vlasti. 24.10.2015 smo uspeli da bacimo režim na kolena i da je ostatak opozicije tada došao kod DF, a ne kod Đukanovića i Krivokapića režim bi bio srušen.

Drago mi je da su danas svi u opoziciji za proteste. Kao rodonačelnici i veterani protesta, mi ih doživljavamo kao profesor svoje učenike i pružićemo maksimalnu podršku. Voleli bi da učenici i nadmaše profesore i da sada zajedno budemo na istoj strani pravde i istine.

U DPS-u nema zdravog jezgra. Svi su tamo kriminalci, samo se sada pojavljuje sve više svedoka saradnika. Uostalom, DPS treba zabraniti!

Kako su se Albanci digli protiv Edija Rame, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milo britva

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA