Najnovije

MADURO SE SPREMA ZA SUKOB: Vojska zatvorila granicu sa Kolumbijom, komanda u pripravnosti (VIDEO)

Venecuelanska vojska primila je naređenja da rasporedi snage na granici s Kolumbijom, saopštila je komanda oružanih snaga Venecuele na Tviteru.

Venecuela (Foto: Jutjub)

"U skladu sa uputstvima vrhovnog komandanta Madura, naš komandant Remihio Sebaljos naredio je Oružanim snagama da se brzo rasporede na granici sa Kolumbijom kako bi zaštitile mir i bezbednost naroda zatvaranjem granice", navodi se u saopštenju.

Ovde niko ne odustaje, ovde se niko ne umara, predaja je izdaja", napisala je komanda.

Danas, konvoj sa humanitarnom pomoći, uglavnom iz Sjedinjenih Država, treba da stigne na kolumbijsku granici. Madurova vlada namerava da spreči njen uvoz u zemlju i već je zatvorila kopnenu granicu sa Brazilom i morsku granicu sa Malim Antilima. Razmatrana je i mogućnost zatvaranja granice sa Kolumbijom.

Venecuelanska opozicija insistira da se propusti humanitarna pomoć, ali je predsednik Nikolas Maduro kategorički odbio da je prihvati.

Prema njegovim rečima, američka pomoć pretvorena je u "lažnu predstavu", s obzirom na činjenicu da je Vašington blokirao imovinu državne naftne kompanije PDVSA i time zabranio transakcije, čime je Venecuelu lišio više od deset milijardi dolara, a Engleska banka odbija da Karakasu da zlatne rezerve.

A šta je sa Gadafijevim milijardama, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA