Najnovije

NOVO PUTINOVO ORUŽJE: Rusi prikazali ručni raketni bacač „Smesь“ (FOTO/ VIDEO)

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je obelodanilo novi tip naoružanja, koje je predviđeno da se zajedno upotrebljava sa borbeno-taktičkom uniformom treće generacije. U zborniku originalnog naziva „Raketno-tehničeskoe i artilleriйsko-tehničeskoe obespečenie Vooružennыh Sil Rossiйskoй Federacii – 2018“ je objavljena i fotografija novog kompleksa „Smesь“- prenosi internet portal RG.

Prikazan novi ručni raketni bacač „Smesь“ (Foto: printskrin)

U ovom zborniku se govori o pojavi konceptualno novih pešadijskih sredstava za blisku borbu. Novo naoružanje, koje se odnosi na razvoj novih višenamenskih tipova municije, uglavnom će se koristiti u borbi protiv inžinjerijskih utvrđenih tačaka neprijatelja, nezaštićene ali i lakooklopljene borbene tehnike, kao i njegove žive sile. Sam naziv ovog raketnog bacača „Smesь“ (srb. „Mešavina“) ukazuje na tendenciju da će oružje imati višenamensku funkciju.

Novi kompleks, koji će postati integralni deo perspektivne borbene uniforme ruskog vojnika se nalazi u aktivnoj fazi razvoja. Takođe se dodaje, da će rad na projektu novog raketnog bacača „Smesь“ započeti na osnovu borbenih iskustava primene sličnih sistema u lokalnim konflitima koji se vode širom sveta.

Za sada nema dodatnih informacija koja bi mogla da otkriju na kom principu radi novi ruski raketni bacač „Smesь“. Nije isključeno da će novo oružje ruske pešadije delovati na identičnim principima kao RPO „Šmelj“, ali sa daleko naprednijim tehničko-taktičkim karakteristikama bacača i efikasnosti same municije na cilju.

Ruski pilot prevario snimatelja. Spustio "MiG-29" na 17 metara od tla, a šta se onda desilo pogledajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA