Najnovije

Saznajte sve na jednom mestu: Beogradska promocija knjige „Istorija starog sveta“

Beogradska promocija knjige „Istorija starog sveta“ Suzan Vajs Bauer, će se održati u četvrtak 14. februara u 18 sati u Atrijumu Narodnog muzeja (Trg republike 1a). O knjizi će govoriti direktorka Narodnog muzeja mr Bojana Borić Brešković, urednik izdanja Srđan Krstić i istoričar i prevodilac dela Dejan Ristić. Moderator razgovora je Ivana Misirlić.

Foto-Laguna

„Istorija starog sveta“ u tri toma prikazuje razvoj prvih civilizacija na potezu od Mediterana, preko Bliskog istoka i Indije sve do istočne Azije i obala današnje Kine, zadržavajući se na posebnostima svake od njih, prateći ih kroz vreme od začetka ljudskih društava sve do cara Konstantina.

Bogato opremljena mapama i vremenskim trakama, knjiga čitaocu pruža jedinstvenu priliku da stekne jasan uvid o prostoru o kome se govori, protoku vremena i kulturnoj povezanosti, a pre svega ona pripoveda o ljudima i njihovim životima, što ovoj istoriji daje posebnu punoću i živost, ali i mogućnost da čitalac shvati vreme, običaje i ličnosti starog sveta.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA