Najnovije

OBARAĆE METE NA 6KM: Ruski konstruktori intenzivno rade na hiperzvučnom metku

Ruski konstruktori rade na metku koji će leteti hiperzvučnom brzinom. NJegova balistička svojstva će biti takva da će moći da precizno pogodi metu na daljini od 6000 metara. Međutim to je samo jedna od karakteristika nove municije.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Prema informacijama koje je objavio internet portal RG, a na osnovu izvora koji su došli od Vladislava Lobajeva koji je glavni konstruktor dalekometne snajperske puške SLVK-14S “Sumrak”, nove snajperske puške će moći na velikim distancama da probijaju i neprijateljsku oklopnu tehniku.

Konstruktor je primetio da puške sa olučenim cevima polako postaju prevaziđene. One su isrpele svoj potencijal kada je u pitanju dalje unapređenje faktora koji utiču na povećanje balistike oružja. Da bi npr. pogodili metu na 6000 metara neophodna je municija koja je napravljena na novim principima.

Vladislav Lobajev je napomenuo da se u Rusiji razvija streljačka municija koja će imati hiperzvučne karakteristike. Prema njegovim rečima, novi metak koji će biti napravljen na potpuno novim principima će imati jedinstvene karakteristike. Ovaj metak će biti u stanju da naprosto „proleti“ kroz sva dostupna sredstva individualne balističke zaštite vojnika, kao i da probije lakoolopljenu borbenu tehniku na velikim daljinama.

U oktobru 2017.godine, ruski oružari su uspeli da pomoću snajperske puške SVLK-14S “Sumrak” postignu svetski rekord u daljini pogođene mete.

Pakistan preti Indiji testiranjem pametnog oružja. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruske puške: Testiranje eksperimentalnog pištolja PL-15

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA