Najnovije

TRAMP ZATVARA GRANICU SA MEKSIKOM: Meksikanci spremaju brutalnu osvetu! (VIDEO)

Predsednik Donald Tramp napao je 28. marta Meksiko, optužujući tu zemlju da ne čini ništa da spreči priliv migranata koji stižu na američku granicu. Tramp je u izjavi u petak rekao da će naredne sedmice zatvoriti američko-meksičku granicu, ili njene velike delove, ako Meksiko ne pomogne i ne zaustavi ilegalnu migraciju u SAD.

Američko-meksička granica (Foto: Jutjub)

- Demokrate su nam dale najslabije imigracione zakone na svetu. Meksiko ima najjače, i oni zarađuju više od 100 milijardi dolara godišnje na uštrb SAD. Stoga, Kongres mora odmah promeniti naše trenutne imigracione zakone, a Meksiko mora da spreči nezakonit ulazak u SAD - napisao je Tramp na svojoj Tviter stranici.

- To je lagan posao za Meksiko, ali oni samo uzimaju naš novac i govore. Osim toga, gubimo toliko novca s njima, pogotovo kada dodate u to trgovinu drogom itd., pa bi zatvaranje granice zaista bilo dobro! - zaključio je Tramp.

Izjava je usledila nakon što su američka carinska i granična zaštita primetili da je više od 76.000 ilegalaca ušlo u SAD bez odobrenja u februaru, što je najveći broj za 11 godina. U međuvremenu, Meksiko se priprema da primi ogroman karavan sa oko 20.000 migranata koji će se narednih nedelja uputiti ka SAD iz Hondurasa. Karavani migranata iz zemalja Centralne Amerike koji su tražili azil počeli su da se kreću prema Sjedinjenim Državama kroz Meksiko prošle jeseni.

Odgovarajući na situaciju, Tramp je prošlog meseca proglasio vanrednu situaciju i tražio da mu se da 8 milijardi dolara iz saveznih fondova za izgradnju zida na američkoj granici sa Meksikom.

Osveta Kurda u Afrinu. Pogledajte OVDE šta su uradili.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Američko-meksička granica

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA