Najnovije

NOVI ZELAND ŠALJE VOJSKU U SIRIJU PO POSEBNOM ZADATKU! Sad će džihadisti ID osetiti gnev ratobornih Maora! (VIDEO)

Nezavisna agencija za pomoć identifikovala je trojicu otetih vozača Akavija i Sirijce Ala Radžaba i Nabil Bakdounesa. Novi Zeland objavio je u ponedeljak da je poslao jedinicu specijalnih snaga u Siriju da traže Luizu Akavija koju je Islamska država otela pre šest godina.

Vojska Novog Zelanda igra Haku (Foto: Jutjub)

Šest godina, zavesa tišine okruživalo je život Novozelanđana koji je bio talac ID. Prema novozelandskom glasniku, mediji širom Novog Zelanda zadržali su, ohrabrujući i druge medije da to učine, nakon što je porodica Luise Akavi primila imejl od ID. NJeni kidnaperi rekli su njenoj porodici da će biti ubijena ako detalji njenog kidnapovanja iz 2013. godine budu objavljeni.

Luisa Akavi posvetila je svoj život potrebama najranjivijih na svetu, pa se sredinom 1980-ih proslavila kao mlada medicinska sestra, u potrazi za mestima gde bi mogla najbolje pomoći ljudima. Do avgusta 2013. godine bila je navedena kao zaposlena u Damasku, u Siriji. Akavi je bila u konvoju Crvenog krsta koji je isporučivao zalihe medicinskim ustanovama u Idlibu na severozapadu Sirije, kada su naoružani ljudi zaustavili vozila i oteli sedam ljudi. Četvorica su puštena sutradan. Za ostale se ništa nije čulo.

NJeni otmičari su stupili u kontakt sa njenom porodicom na Novom Zelandu putem imejla, tražeći otkupninu i upozorenje da će medijsko izveštavanje o njenoj situaciji dovesti do njene smrti. 

Turski avioni uleteli u Siriju. Pogledajte OVDE šta se tamo dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Za njima se i dalje traga

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA