Najnovije

MIŠA VACIĆ OBJASNIO ZA PRAVDU: Kako to da jedan desničar učestvuje u akciji Besmrtni puk, koja obeležava pobedu Crvene armije? (FOTO)

Kao što je poznato, 9. maj 1945. godine je datum kada je poražena nacistička Nemačka i kada je zvanično završen Drugi svetski rat, bar kada je evropsko bojište u pitanju. Istog dana, ali 2019. godine, održan je sada već tradicionalni marš "Besmrtnog puka" u Moskvi, ali i u Beogradu i drugim gradovima Srbije i Rusije. Svečani marš "Besmrtnog puka" glorifikuje sve one snage, koje su porazile fašizam i nacizam, a čija je ideološka pozadina sovjetsko-partizansko-komunističkog karaktera. Međutim, zbog obnove i jačanja srpsko-ruskog bratstva i prijateljstva, ta tradicija se premestila u današnje vreme, sa vremenom dodatim simbolima srpsko-ruskog bratstva, pravoslavlja, nacionalizma... Tako da su nekada suprotstavljene ideološke strane sada u istom taboru, prkoseći zajedničkom neprijatelju evro-atlantskog militarizma i američkog imperijalizma. U maršu je učestvovala i Srpska desnica na čelu sa Mišom Vacićem. Tim povodom pitali smo Mišu Vacića zašto srpski desničari obeležavaju pobedu Crvene armije.

Miša Vacić i Srpska desnica u maršu "Besmrtnog puka" u Beogradu (Foto: Srpska desnica)

- Kao predsednik nacionalne Srpske desnice sa ponosom sam učestvovao na međunarodnoj antifašističkoj manifestaciji marš “Besmrtnog puka” u Beogradu! – izričit je Vacić.

Vacić je potom rekao da je porazom hitlerovske armade Evropa 9.maja 1945. godine oslobođena najvećeg istorijski poznatog zla.

- Savremena Ruska Federacija kao pravni i moralni naslednik pobedonosne Crvene armije koja je iznela 80 odsto tereta rata nad nemačkim armijama 1945.godine i danas obeležava ovaj značajan datum savremene svetske istorije. Ruski narod dao je najveće gubitke za pobedu i time spasao čovečanstvo tiranije naci-fašističke ideologije smrti – rekao je Vacić.

On je dodao da je učešće srpskog naroda u ratu protiv fašizma takođe bilo ogromno neprestanim delovanjem snažnog srpskog pokreta otpora.

- Srpska desnica zna razmere genocida nad srpskim narodom od strane hrvatskih i muslimanskih ustaša koje su pod zaštitom hitlerovaca ubile preko milion nevinih srpskih civila. Srpsko Kosovo i Metohija 1941.godine dato je šiptarskim balistima od strane italijanske okupacione sile. Očuvanje uspomene na sve herojske ratnike dva srpska pokreta otpora vidim kroz proslave kao što je marš “Besmrtnog puka” – podvlači lider Srpske desnice.

On je dodao i da je prisustvo Srpske desnice na antifašističkim skupovima “uspeh našeg nepokorenog duha koji bi pojedini zlonamerni faktori želeli da iskoriste protiv naših slobodarskih tekovina u prošlosti”.

- Dok nekadašnji ratni saveznici Hitlera i Musolinija u Zagrebu, Sarajevu i Prištini danas rade isto kao i njihovi kvislinški preci prekrajajući istoriju, rodoljubiva Srbija maršira u “Besmrtnom puku” poput generacije naših antifašističkih predaka. Srpska desnica sa svojim članstvom i simpatizerima čvrsto stoji na braniku srpskih nacionalnih interesa i tamo ćemo se uvek nalaziti. Živela Srbija, slava “Besmrtnom puku” i večnom bratstvu sa Rusijom!

Vacić je napomenuo da je Kosovo bilo deo Velike Albanije samo za vreme Drugog svetskog rata tako da svi koji su za nezavisno Kosovo oni su i za fašizam. Vacić je podvukao da se Srpska desnica boreći se za odbranu Kosova bori i danas protiv fašizma.
 

Boško Obradović probio ogradu kod Predsedništva Srbije. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA