Najnovije

POLITIKA ILI EPIDEMIJA?! Šta je iza odluke Podgorice o "rampi" za građane Srbije

Polemika na relaciji Beograd-Podgorica ne prestaje. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nema nikakvu sumnju da je odluka Crne Gore da njene granice od 1. juna ne budu otvorene za državljanje Srbije politička odluka. Crnogorski premijer Duško Marković odgovara da je oduka doneta na osnovu epidemiloških procena.

Crnogorski predsednik Vlade Duško Marković (Foto: gov.me)

Politika ili epidemija? Šta stoji iza odluke Vlade u Podgorici da na spisku zemalja čijim državljanima dozvoljava ulazak u Crnu Goru, nema Srbije.

"Mi smo otvorili naše granice, po našim pravilima, za državljane zemalja koje ispunjavaju epidemiloške uslove", rekao je Duško Marković.

"Ja nemam nikakvu sumnju da je reč o politickoj odluci vlasti u Crnoj Gori", odgovorio je Vučić.

"Pratimo to na osnovu informacija koje daju zdravstvane vlasti Srbije, mi smo juče imali 4.900 aktivno zaraženih građana Srbije od koronavirusa", kaže Marković.

"A kako je to Nemačka na listi onih zemalja čiji građani mogu da uđu, Nemačka koja ima, čini mi se, 30 puta više mrtvih nego Srbija", navodi Vučić.

Srbija, kaže Vučić, neće zaustavljati građane Crne Gore, jer su otvorene granice u ne samo u evropskom duhu, već i u duhu prijateljskih odnosa. Za odluku da se Montenegro Erlajnsu ne dozovoli sletanje na Beogradski aerodorm, Vučić kaže da je to posledica odluke vlade iz Podgorice.

"NJihova odluka da obustave letove Monenegro Erlajnsa na srpske aerodome - poštujemo, samostalna nezavisna, odluka Vlade Srbije, videćemo šta stoji iza toga", rekao je crnogorski premijer.

"Na šta bi to ličilo i na kakvu bismo mi zemlju ličili, da stanu u red ljudi da čekaju sa bording kartama, a onda mi prebrojavamo njihova krvna zrnca i kažemo - e, vi možete zato što ste iz Crne Gore, a vi ne možete da uđete u taj avion zato što se iz Srbije.

I Marković i Vučić veruju da bi uskoro situacija mogla da se promeni i da će i građani Srbije i građani Crne Gore moći da putuju bez problema.

Tenzije između Beograda i Podorice ne prestaju od decembra prošle godine i usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Nedavno je nagovešteno da bi se u gradovima Crne Gore mogle ponovo organizovati litije koje su obustavljene zbog koronavirusa.

Režim koristi policiju kao izvor prihoda, a ne kao službu građanima! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: N1

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA