Najnovije

POLJSKI GENERAL TRESE NATO: Ne vredi im još zapadnog oružja!

Poljski general ima nesvakidašnji pogled i stav u odnosu na to da je reč o generalu jedne NATO članice, izrazito antiruske članice.

Još više zapadnog naoružanja neće pomoći glavnokomandujućem Oružanih snaga Ukrajine da postigne uspeh u Kijevu, pošto Rusija ima moćan vojni potencijal. Ovo je izjavio penzionisani poljski general-major Boguslav Paček u intervjuu za radio RMF FM.

Prema njegovim rečima, Zalužni je otvoreno priznao da sa nivoom obučenosti i obrazovanja vojnika Oružanih snaga Ukrajine kakav je sada, kao i sa sadašnjim nivoom zapadnih snabdevanja i ruskih sposobnosti, sukob ne može da se završi uspešno za Kijev.

Penzionisani general je dodao i da Ukrajinci sami neće moći efikasno da koriste oružje koje isporučuju zapadne zemlje, jer nemaju potrebno znanje i obuku.

Paček je napomenuo da u ovom slučaju Kijevu može pomoći samo direktno raspoređivanje zapadnih specijalista u zoni sukoba, ali takva odluka vodi ka opasnim posledicama i sluti na opasne reakcije Moskve.

Osim toga, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine napravio je mnogo grešaka, posebno kada je krenuo u ofanzivu, pošto ukrajinska vojska nije mogla da se nosi sa Oružanim snagama Rusije, smatra ekspert.

U međuvremenu, Defense One je izvestio da vojni zvaničnici u Ukrajini kupuju municiju od kompanija u Evropi po cenama tri puta većim od ruskih. Na primer, za jedan projektil kalibra 152 mm Kijev plaća tri hiljade dolara, dok Ruska Federacija ne troši više od hiljadu na njihovu kupovinu.

Pogledajte OVDE borbe kod Bahmuta

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA