Najnovije

Prastari sovjetski mitraljez uništio američkog „oklopnjaka“ Oshkosh M-ATV (VIDEO)

Praktično, svaki dan smo svedoci brojnih video snimaka, kao i fotografija, na kojima se vidi kako jemenski Huti uništavaju oklopnu tehniku svog protivnika.

Prastari sovjetski mitraljez uništio američkog „oklopnjaka“ (Foto: Jutjub)

Tako su se na udaru Huta našla različiti tipovi oklopnih vozila, od vremešnih sovjetskih tenkova T-34-85 pa se do savremenih oklopnih sredstava. Istina na 90% ovih snimaka koje objavljuje medijska služba pokreta „Ansar Alah“, se uglavnom nalaze uništeni oklopni automobili različite klase koji se masovno koriste u ovom sukobu.

Po ovim ciljevima se po pravilu dejstvuje vođenim protivtenkovskim raketama ( sistemi „Konkurs“/ „Kornet“) koje hirurški precizno pogađaju svoje ciljeve na daljinama od nekoliko kilometara. Primećeno je da se za takve operacije daleko ređe koriste ručni prenosi protivtenkovski bacači, poput RPG-7 i sl.

Međutim, Huti su objavili snimak gde se vidi uništenje savremenog oklopnog automobila Oshkosh M-ATV, vatrom iz starog sovjetskog teškog mitraljeza DŠKM u kalibru 12,7mm. Mitraljez je postavljen na jednu uzvišicu sa koje je nišandžija kontrolisao lokalnu komunikaciju-prenosi internet portal RG.

Kada se na njoj pojavio oklopni automobil američkog porekla, po njemu je otvorena vatra. Prvi metak koji je pogodio ovo vozilo, prošao je kroz njegovu oklopnu zaštitu i probio rezervoar sa gorivom. što je izazvalo požar na automobilu. Ovo je bio izvanredan test u realnim uslovima koji je pokazao da najnoviji modeli oklopnih automobila koji se proizvode u SAD ne mogu da zadrže metak ispaljen iz oružja koje se koristilo još za vreme Drugog svetskog rata. Jednostavno, rezervoar vozila koji predstavlja njegovu vitalnu tačku nije mogao da izdrži ovaj pogodak.

LJudstvo koje se nalazilo u vozilu je imalo nešto više sreće. Ono je napustilo zapaljen Oshkosh i posakrivalo se po okolnim zaklonima, sve do dolaska grupe za izvlačenje. Osim opekotina i razderotina, nije bilo ljudskih gubitaka.

Ovaj slučaj je dokazao da konsturktori oklopnih automobila moraju još puno da rade, ne bi li nekako povećali oklopnu zaštitu svojih vozila, a da istvoremeno ono ostane funkcionalno.

Šiptari pripremaju napad na "Trepču"! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA