Najnovije

MUK NA SUĐENJU: Darko Šarić postavio veštacima pitanje, sudija zabranio da odgovore

Darko Šarić, optužen sa još 17 osoba da je oprao 22 miliona evra zarađenih prodajom kokaina, u sredu je pred Specijalnim sudom u Beogradu, postavljajući pitanja veštacima ekonomske struke, ustvrdio da je po osnovu zarada, prodaje "Štampe" i podignutih kredita, imao tri puta više legalno stečenih para na računima svojih firmi od cifre za koju ga Tužilaštvo tereti da je oprao.

Darko Šarić (Foto: Jutjub)

On je naveo sve uplate koje su vršene na račun preduzeća čiji je on vlasnik, kao i njegov brat Duško, a kad se sve sabere, kako je kazao, dolazi se do cifre od skoro 57,6 miliona evra. Šarić je insistirao da stručnjaci kažu da li je on unosio ili iznosio novac iz zemlje, na šta je dobio odgovor da su privredna društva koja se spominju u optužnici, a koja je on kupovao, u zemlji. Takođe, kazali su i da nisu našli ni na jedan podatak da je bilo koja novčana transakcija bila sporna, odnosno da nije bila dozvoljena.

- Možete li da date zaključak da novčani tokovi potiču iz legalnih prihoda - usledilo je naredno pitanje.

- Mi smo utvrdili činjenično stanje na osnovu dokumentacije, a da li je to legalno ili ne, ne bismo se izjašnjavali. Mi smo ukazali iz kojih izvora su vršeni transferi - rekli su veštaci.

- Da li su novčana ulaganja mogla da ugroze ekonomski poredak zemlje - interesovalo je Šarića.

Međutim, sudija Siniša Petrović nije dozvolio da veštaci na to odgovore, uz obrazloženje da će ocenu o tome dati sud.

Nema zamerki na veštačenje

Odbrana Darka Šarića nije imala primedbe na nalaz mišljenja komisije veštaka ekonomsko-finansijske struke Gradskog zavoda za veštačenje.

- Komisija veštaka je u svom nalazu i mišljenju na jasan i precizan način opisala i prikazala realne novčane tokove koji su relevantni za činjenični sklop iz optužnice. Novčani tokovi su opisani od njihovih realnih, legalnih izvora, pa sve do legalnog i realnog ulaganja novca u imovinu i kapital u Srbiji - navodi se u dopisu advokata Branislava Popovca, koji zastupa Šarića.

Iran ulazi u Evroazijsku ekonomsku uniju, Rusija i Kina brišu američke sankcije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA