Najnovije

DIGAO PRAŠINU: Izraelski ministar podržava "terapiju preobraćanja" LGBT osoba!

Novi izraelski ministar obrazovanja Rafi Perec podržao je "terapiju preobraćanja" osoba homoseksualne orijentacije što je izazvalo osudu širom zemlje i pozive da podnese ostavku.

Rafi Perec (Foto: Jutjub)

Upitan na televizijskom kanalu "Čenl 12" veruje li da je moguće "preobratiti" homoseksualca, ministar je odgovorio da je "moguće".

"Mislim da je to moguće. Duboko sam upoznat s temom obrazovanja, a i ja sam ju primenjivao (terapiju preobraćanja)", rekao je.

Perec, vođa krajnje desne versko-nacionalističke stranke "Jevrejski dom” je rabin, a pitali su ga kako je primenjivao tu terapiju, odnosno što je savetovao mladima koji bi mu izrazili svoje homoseksualne sklonosti.

"Prvo ih suočim s tim, a tada kažem 'razmislimo, naučimo i razmotrimo'. Pre svega cilj je da bolje upoznaju sami sebe i da onda donesu odluku", rekao je Perec.

Izraelski premijer brzo je osudio njegove komentare. "Neprihvatljive su mi Perecove opaske o LGBT zajednici i ne predstavljaju stav vlade koju vodim", rekao je Benjamin Netanijahu.

"Razgovarao sam večeras s rabinom Perecom koji je razjasnio svoje komentare i naglasio da će izraelski obrazovni sistem i dalje prihvatati svu izraelsku decu, bez obzira ko su i nezavisno od njihove seksualne orijentacije", napisao je Netanijahu na Tviteru.

Ali nije pokazao nikakvu nameru da smeni ministra, kao što su tražili pripadnici opozicije.

"Pozivam Netanijahua da odmah smeni Pereca", poručio je ranije Nican Horovic, šef leve stranke Merec, ujedno i deklarisani homoseksualac.

Drugu kontroverznu opasku Pereca - da bi Izrael trebao da pripoji celu Zapadnu obalu bez davanja prava glasa Palestincima, nije komentisao.

"Živimo u kompleksnoj stvarnosti u izraelskoj zajednici i moraćemo da pronađemo rešenja po kojima će se suverenitet ostvariti nad ljudima ili nad teritorijem", rekao je Perec novinaru koji mu je pre toga poručio da bi takvo pripajanje moglo dovesti do aparthejda.

Pročitajte OVDE šta nemačka štampa još piše u tekstu Dojče vele- „Pobednik je Putin“ – razdor u NATO zbog turske nabavke S-400!

Izvor: Hina/dpa

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA