Najnovije

IMA LI ON LJUDSKOSTI? Ambasador Crne Gore u UN pred celim svetom vređao đakona SPC, a onda je usledio žestok odgovor! (VIDEO)

Ambasador Crne Gore u Ujedinjenim nacijama Milorad Šćepanović, u okviru 41. sednice Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi, tokom događaja u kome se govorilo o verskim slobodama i pravu Crkve, drsko i uvredljivo obratio se predstavnicima SPC.

Ambasador Crne Gore u UN Milorad Šćepanović (Foto: Jutjub)

Šćepanović je na neprikladan način prekinuo đakona Konstantina Dojića, želeći očigledno da ga isprovocira, kada mu je Dojić rekao „Vaša ekselencijom, Vaša Vlada konfiskuje crkvenu imovinu u Crnoj Gori“.

“Ne, dragi moj, znate li vi uopšte šta je to konfiskacija”, rekao je Šćepanović i nastavio:

„Rođen si posle tog vremena, znaš kada se to dešavalo“.

Đakon Dojić je odgovorio: „Može biti da ste vi rođeni u ono vreme, kada su konfiskovali ekonomsku imovinu Crkve, a sada konfiskuju njenu imovinu – kulturno nasleđe. U vreme kad ste Vi rođeni, pobili su sve sveštenike u Crnoj Gori. 180 sveštenika je ubijeno“.

“Stvarno? Nisam star kao tvoj otac da se toga sećam“, rekao je ambasador Šćepanović bez persiranja i uvažavanja đakona Dojića, kao predstavnika Srpske pravoslavne crkve koji je mirnim tonom rekao da nema potrebe za uvredama i da li Šćepanović ima neko pitanje za njih.

„Nemate osnovne preduslove da organizujete događaj pod okriljem Komisije za ljudska prava. Hvala“, rekao je ljutito Šćepanović, nastavljajući povišeni tonom:

„Niste upotrebili vreme da otvorimo dijalog“.

„Vaša ekselencijo, mi smo ovde za Vaša pitanja. Izvolite, pitajte pitanja“, odgovorio je đakon Dojić.

Šćepanović je rekao da on nema pitanja za predstavnike SPC, na šta je đakon Dojić ogovorio da li Šćepanović može njima da da odgovor, kada već sam nema pitanja za SPC na ovoj konferenciji.

„Zašto mi Vaša Vlada ne da privremeni boravak u Crnoj Gori već 7 godina? Zašto me Vaša Vlada mrzi? Zašto Vaša Vlada misli da nemam pravo da postojim u Crnoj Gori“, rekao je đakon Dojić, koji već sedam godina ne može da ostvari privremeno pravo boravka u Crnoj Gori, jer trpi versku diskriminaciju kao i veliki broj monaha i monahinja, koji nisu rođeni u Crnoj Gori.

„Pitajte nadležne u Crnoj Gori“, odgovara Šćepanović.

„Vi ste nadležna vlast“, poručuje Dojić.

Šćepanović na to se poziva na vladavinu prava, govoreći da je Crna Gora država vladavine prava.

„Nije, samo je u „oblandi“ demokratija. Vlada Crne Gore ne poštuje sudske odluke Crne Gore, a Evropska unija je to stavila u izveštaj. A to je EU rekla u svom izveštaju o napretku“, zaključio je Dojić, dok je Šćepanović demonstrativno napustio salu.

Ambasador Crne Gore je, u tipičnom režimskom maniru, drsko i galamdžijski napuštajući salu uzviknuo da SPC nije crkva već ”politička organizacija”. Shodno praksi skoju režim upražnjava prema suprostavljenim političkim organizacijama, Šćepanović je jasno ukazao na put obračuna i sa SPC. Uostalom, on je sam, doista ”samo” u verbalnom delu, vrlo uspešno demonstrirao.

Pročitajte OVDE kako je američki general udario na SPC.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA