Najnovije

SVI ĆE DOĆI NA RED: Srpsko tužilaštvo procesuira 49 optuženih za ratne zločine! Među njima najviše ima šiptarskih terorista!

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije čini sve kako bi počinioci zlodela na prostoru nekadašnje Jugoslavije bili otkriveni i procesuirani.

Ramuš Haradinaj podnosi ostavku (Foto: Jutjub)

Prema podacima, u tužilaštvu se trenutno postupa po 18 optužnica kojima je obuhvaćeno 49 osoba, a vode se 33 istrage protiv 186 osumnjičenih, dok je 2.537 predmeta u fazi pretkrivičnog postupka.

"Tužilaštvo je prvi put napravilo bazu sa podacima svih žrtava na Kosovu i Metohiji. Nismo pravili podelu po nacionalnoj osnovi. Napravljena je i baza podataka o žrtvama sa teritorije Hrvatske i Bosne i Hercegovine, što će pomoći u obrađivanju slučajeva ratnih zločina", navode u tužilaštvu.

Povodom navoda Serža Bramerca, tužioca Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu da je "potrebno procesuirati još hiljade ratnih zločinaca", u tužilaštvu kažu da u pojedinim predmetima postoje "objektivne poteškoće" koje onemogućavaju otkrivanje počinilaca ili njihovo privođenje pravdi".

“Kada se kaže da je reč o hiljadama ratnih zločina, stvara se utisak da je to izuzetno mnogo, ali i da se prethodnih godina nije intenzivno radilo na rešavanju ovih slučajeva. Treba naglasiti da je, kada je ovo rekao, tužilac Bramerc mislio na zločine na čitavoj teritoriji bivše Jugoslavije. Zadatak tužilaštva je da goni sve počinioce koji su mu dostupni i da u okviru međunarodne saradnje pruži pun doprinos krivičnom gonjenju onih koji su dostupni pravosudnim organima drugih država", rečeno je u Tužilaštvu.

Pročitajte OVDE kako su saslušani svedoci protiv Ramuša Haradinaja.

Izvor: Politika/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA