Najnovije

ISTORIČAR RAKOVIĆ TVRDI: Crnogorska vlast će udariti na imovinu SPC, a Šiptari će pokušati da upadnu na sever KiM!

Istoričar Aleksandar Raković izjavio je da se plaši da vlast Mila Đukanovića neće odustati od namere da Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori oduzme imovinu,

Aleksandar Raković (Foto: Jutjub)

Raković je govorio u okviru sajber kamp Tesla global forum na Fruškoj gori.

“U toj nekadašnjoj jugoslovenskoj republici, crnogorski separatizam trenutno dostiže vrhunac“, izjavio je Raković, jedan od četvorice intetelektualaca iz Srbije kojima je u novembru prošle godine zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Kao razlog Raković navodi to što već deset godina širi istinu o istorijskom srpskom identitetu Crne Gore i protivi se njihovom dokazivanju da nisu Srbi.

Smatra da crnogorska vlast neće odustati od namere da Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori oduzme imovinu, uprkos saopštenjima Vaseljenske patrijaršije i Venecijanske komisije.

“Nemojmo se iznenaditi ako oni zauzmu Cetinjski manastir i to baš u ovoj godini kada Srpska pravoslavna crkva slavi 800 godina autokefalnosti“ ističe istoričar Raković.

On ne isključuje mogućnost da se ta akcija poklopi sa pokušajem prištinskih vlasti da zauzmu sever Kosova i Metohije. Raković takođe misli da će privremene kosovske institucije pokušati da po crnogorskom modelu kroz zakon otmu srpske svetinje u pokrajini.

“Da urade ono što im nije uspelo kroz UNESKO“, kaže on.

Pročitajte OVDE šta je Ramuš Haradinaj rekao Ani Brnabić.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA