Najnovije

DRAMATIČAN APEL MARKA ĐURIĆA: Srbi na udaru agresivne predizborne kampanje na KiM! Šiptari ne biraju sredstva da napadaju naš narod

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić apelovao je na međunarodnu zajednicu i njene predstavnike u Prištini da ne dozvole da predizborna kampanja u našoj južnoj pokrajini preraste u sveopštu antisrpsku histeriju, i da politički lideri Albanaca, u odsustvu programa i ideja, tu političku utakmicu pretvore u takmičenje u mržnji i šovinizmu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić (Foto: Jutjub)

Đurić je u saopštenju naveo da se sve jasnije pokazuje da je tačna procena predsednika Srbije da će se kosovski Srbi i sredine u kojima žive naći na udaru agresivne predizborne kampanje albanskih političkih stranaka i lidera.

“Kadri Veselji, ponavljajući stalne aspiracije prema severnoj Kosovskoj Mitrovici, još jednom, po bezbroj puta isprobanom receptu, nastoji da pažnju građana skrene sa korupcije, kriminala, nesposobnosti i nemara prištinskih političkih struktura na teme koje podižu političke strasti i raspaljuju antisrpska osećanja”, naveo je Đurić.

Sloboda veroispovesti je, kaže Đurić, demokratska tekovina, i Veselji i ostali lideri Albanaca bi svoju odanost demokratiji najpre morali da dokažu stvarajući uslove za obnovu desetina uništenih srpskih pravoslavnih crkava i manastira, kao i nesmetane posete pravoslavnih hodočasnika i povratnika verskim objektima u mestima kao što su Mušutište ili Đakovica, gde se nasilnim sredstvima sprečava obeležavanje hrišćanskih praznika.

“Takođe, albanski politički predstavnici bi, ako iskreno insistiraju na slobodi veroispovesti, morali da spreče otimanje srpskih pravoslavnih verskih objekata i promenu njihove namene i karaktera, kao što je to učinjeno sa pravoslavnom crkvom Svetog Nikole u Novom Brdu”, naveo je Đurić.

Pročitajte OVDE šta je Kadri Veselji poručio Srbima.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA