Najnovije

TESLA JE FINANSIRAO ČETNIKE! Otkriven tajni dokument koji govori sve, a koji je izazvao haos u Zagrebu

Povela se, ponovo velika rasprava o poreklu slavnog naučnika Nikole Tesle, a rafalna paljba ponovo odjekuje na relaciji Zagreb - Beograd!

Nikola Tesla (Foto: pixabay. com)

I dok Hrvati svojataju Teslu i predstavljaju ga kao njihovog građanina, Srbi s druge strane ističu njegovo srpsko poreklo, kao i činjenicu da mu je otac pravoslavni sveštenik, a majka iz svešteničke porodice.

Najnoviji dokaz srpske opredeljenosti Nikole Tesle jeste dokument, tačnije zahvalnicu koju je "Udruženje četnika" dodelilo svom "darodavcu" iz Smiljana.

Ovo udruženje koje su osnovali proslavljeni srpski junaci major Vojislav Tankosić, Dragutin Dimitrijević Apis i drugi istaknuti četnici, svom darodavcu, a zbog svestrane pomoći 1938. godine uručilo je priznanje Nikoli Tesli.

Šta povezuje Teslu i četnike Velikog rata? Sad bi Hrvati trebalo da kazu da je on bio hrvatski četnik i da nastavimo raspravu o građaninu sveta koji je trazio da mu sviraju Tamo daleko na sahrani.

Odavno je poznato da je Nikola Tesla bio veliki patriota, a to najbolje dokazuje i  njegova želja da mu se na sahrani svira pesma: "Tamo daleko".

Srpsku pesmu koja je naučnika podsećala na daleku domovinu odsvirao je njegov veliki prijatelj, violinista Zlatko Balaković u pratnji hora "Slovan".

Pročitajte OVDE  koji je to srpski grad najčuvanija svetska tajna.

Izvor: in4s. net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA