Najnovije

VOJSKA ZAPOČELA ŽESTOKU OFANZIVU: Pokrenut krvav napad svim raspoloživim sredstvima! Kabani mora da padne!

Sirijska arapska vojska (SAA) nastavila je ove nedelje ofanzivu na severoistoku zemlje Latakije, nakon što je napravila kratak odmor u cilju pojačanja svojih linija.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Predvođene 42. brigadom (Ghiath Forces) četvrte oklopne divizije, sirijska vojska je u ponedeljak ponovo započela svoj napad napadajući tačke pod kontrolom džihadističkih snaga južno od Kabanija.

Iako do sada nije zabeležen nikakav dobitak, Sirijska arapska vojska uključena je u žestoku vatru s Turkestanskom islamskom strankom duž južne ose Kabanija.

Sirijska armija želi da obezbedi poslednjih nekoliko oblasti pod džihadističkom kontrolom pre nego što poduzme veliki pritisak da osvoji Kabani iz Turkestanske islamske stranke i Hadžat Tahrir Al Šama.

U ovoj bitci učestvuje i rusko ratno vazduhoplovstvo, koje je u poslednja 72 sata izvelo veliki broj vazdušnih napada preko položaja džihadista.

Koristeći i helikoptere i avione, ruske vazduhoplovne snage i dalje uporno ciljaju džihadističke pobunjenike u pokušaju da oslabe njihovu odbranu oko kabanskog fronta.

Palo ključno uporište terorista! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA