Najnovije

MILICA ĐURĐEVIĆ PORUČILA KAJLU SKATU: Savete delite u svojoj zemlji, Vi ste u Srbiji gost, a ne šerif ili robovlasnik!

Vaša ekselencijo, obratiću Vam se u tonu koji mi nalaže domaće vaspitanje i srpska tradicija poštovanja gosta. Takođe, na taj način želim da Vas podsetim na tu okolnost, koju ste možda zaboravili - Vi ste u Srbiji gost, a ne šerif gradića na Srednjem zapadu ili robovlasnik berača pamuka. Vreme kolonijalizma je odavno prošlo, a prva stvar koju je trebalo da naučite po dolasku u diplomatsku misiju kod Srba je da Srbi iznad svega vrednuju slobodu – jer su je zaradili i platili veoma skupo.

Milica Đurđević (Foto: Jutjub)

Piše: Milica Đurđević

Očekivala sam da će nakon Vaših najnovijih "saveta" srpskom narodu bar neko od izabranih političkih predstavnika reagovati i odgovoriti na salve Vaših apsurdnih poziva da zaboravimo ko smo i šta smo, ali dan prođe, a oni po običaju prećutaše još jedan šamar čitavoj Srbiji.

Danas ste nadmašili sebe. Pozvali ste Srbe da se oslobode osećaja nepravde koja nam je učinjena od strane pojedinih zapadnih država. To bi u prevodu značilo, da se Srbi oslobode osećaja istine, samopoštovanja. Da biste nas uverili, da ste nam iskreni prijatelji, bez imalo stida podsetili ste nas da ste u Srbiju „uložili milijardu dolara“. A ja Vas pitam, ekselencijo, da li je to jedna milijarda od stotinu milijardi materijalne štete, koju ste nam ostavili nakon vašeg zasipanja bombama i NATO projektilima. Sem toga, postoji nešto što se ne može nadoknaditi milijardama. A to su ljudske žrtve. Očito je, ekselencijo, da dolazimo iz različitih vrednosnih miljea. Vi, očigledno, svemu znate cenu, a mi vrednost.

Pozvali ste Srbe da se ugledaju na Svetog Đorđa i "ubiju zmaja". Zamolila bih Vas da mi pojasnite na koje ste zmajeve mislili?!

Da li se to odnosilo na viteške redove zmaja koje su sledili i nasledili Srbi na Košarama i Paštriku?! Ako ste mislili na njih, zakasnili ste. Oni su odavno ubijeni - što nisu uspeli Vaši UČK stipendisti, sustigle su vaše bombe i projektili, a što Vi ne stigoste, po vašem nalogu dokrajčila je vlast u Beogradu. Nisu naši zmajevi ubijeni onoga trenutka kada su prestali da žive, već onda kada su njihova žrtva i razlog borbe ismejani i obezvređeni.

Ili ste možda, ekselencijo, mislili na kineskog zmaja, simbola drevne države čiju ste ambasadu u Beogradu "slučajno" srušili tokom NATO agresije. Srbi u leđa svojih saveznika ne pobadaju koplja, ma koliko Vam to bilo teško da razumete. Nema potrebe da koristite naše duhovne i nacionalne motive u pokušaju političke manipulacije, jer da istinski poštujete srpsko istorijsko iskustvo, ne biste nedavno izjavili da smo uvek bili na pogrešnoj strani istorije.

Savete delite svojoj zemlji, čini mi se da su joj preko potrebni.

I još nešto, ako Vam je iskreno stalo do prijateljstva sa Srbijom i Srbima, ne nišanite kopljima na naše zmajeve, nego vi probodite "aždaju" koju ste napravili na srpskoj vekovnoj kolevci da bljuje vatru po čitavom Balkanu.

Pročitajte OVDE   koji je to najradikalniji i apsolutno nemoguć predlog rešavanja kosovskog čvora.

Izvor: Kurir

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube