Najnovije

CRNOGORCI ODABRALI STRANU U SLUČAJU RATA: Pljunuli na tradiciju i žrtvu sinova koji su pali za oslobađanje srpskog Kosova!

Vojska Crne Gore potpisala je Tehnički sporazum između država članica NATO saveza da će zajedno sa samozvanim Ministarstvom Kosovskih snaga bezbednosti učestovati u vežbi Albanski napor 19 (Albanian effort 19).

Crna Gora NATO (Foto Vlada Crne Gore)

- U skladu sa Članom 4b Zakona o upotrebi jedinica Vojske Crne Gore, ministar odbrane odobrio je učešće dva pripadnika Vojske Crne Gore na vježbi Albanski napor 19 (Albanian effort 19) - saopšteno je.

Svojom brojnim stanjem i oskudnom tehničkom opremljenošću Vojska Crne Gore nema kapaciteta da suštinski doprinese bilo kojoj ozbiljnijoj vojnoj aktivnosti. Tako je i sa vojnom vežbom "Albanski napor 19", reagovao je Igor Damjanović, analitičar.

- Međutim, NATO pakt kao da se rukovodi olimpijskim motom "važno je učestvovati", pa je primorao Ministarstvo odbrane Crne Gore da na vojnu "Albanski napor 19" pošalje 2 vojnika i tako formalno poveća broj zemalja učesnica. Iako učešće crnogorskih vojnika neće predstavljati nikakav materijalni doprinos, ono će uputiti snažnu moralnu poruku Srbiji, da u slučaju eventualnog sukoba na Kosovu i Metohiji crnogorska vojska, pa i simbolično stajaće, na suprotnoj strani - istakao je Damjanović i apostrofirao:

- Sramnom odlukom da učestvuje na vežbi "Albanski napor 19" Ministarvo odbrane Crne Gore još jednom je pljunulo na našu svetlu vojničku tradiciju i oskrnavilo žrtvu hiljada najboljih crnogorskih sinova, koji su u Prvom balkanskom ratu pali za oslobođenje Metohije.

Dodik opleo po deklaraciji SDA! Više o tome OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA