Najnovije

"KOLIKO DUGO ĆE UKRAJINA MOĆI DA SE SUPROTSTAVLJA BEZ POMOĆI SAD?": Isplivao snimak Trampa značajan za njegovu smenu!

Agencija Associated Press objavila je 25. januara videosnimak sa večere američkog predsednika Donalda Trumpa, 2018. godine, tokom koje raspravlja o situaciji u Ukrajini, poziva na smenu sada već bivše američke ambasadorke u Kijevu, Mari Jovanovič i kritikuje DŽordža Buša.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Prema navodima agencije, videozapis može biti značajan u slučaju impičmenta predsednika, pošto kadrovi, navodno, obelodanjuju saradnike Trampovog advokata Rudolfa Đulijanija - ukrajinske oligarhe Leva Parnasa i Igora Frumana, za koje se sumnja da su uticali na izbornu kampanju u Sjedinjenim Državama, kao i da su pokušali izvršiti pritisak na imenovanje direktora Naftogaza.

Na objavljenom snimku, Trump se pita "koliko dugo će se Ukrajina moći suprotstaviti Rusiji bez pomoći SAD", a takođe poziva na momentalnu smenu ambasadorke Jovanovič.

Nakon ovoga Trump je pozitivno govorio o državnom sekretaru Majku Pompeu i izrazio nezadovoljstvo američkim prisustvom na Bliskom istoku.

Prema njegovim rečima, bivši predsednik DŽordž Buš povukao je državu u rat koji je koštao 7 biliona dolara. 

Na jesen je u Sjedinjenim Državama pokrenuta istraga zbog početka impičmenta Trampu. Demokrate ga optužuju za pritisak na Ukrajinu u cilju diskreditacije svog rivala na predsedničkim izborima 2020. godine, demokrate DŽoa Bajdena.

24. januara, postalo je poznato da je Majk Pompeo psovao novinarku koja mu je postavljala pitanja o Ukrajini i ambasadorki Jovanovič.

Rusija želi da stavi tačku na zločinačko prekrajanje istorije Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA