Najnovije

TEŽAK IZBOR ZA BERNIJA SANDERSA: Klintonova ili ne!?

Hilari Klinton i Berni Sanders održali su zatvoreni sastanak o rezultatima poslednjih demokratskih kandidatskih izbora u prestonici Sjedinjenih država (distrikt Kolombija).

Ne zna za koga da glasa... (Foto: Jutjub)

Prema preliminarnim podacima odlučujuću pobedu na ovim izborima za kandidata odnela je Hilari Klinton. Ona je dobila podršku skoro 80% biračkog tela.
Detalji sastanka nisu saopšteni. Međutim, rukovodioci predizbornih kampanja oba kandidata priznali su da su oboje bili zadovoljni rezultatima. Političari su razgovarali kako se suprotstaviti Donaldu Trampu, koji je već prikupio dovoljno biračkih glasova da postane zvanični kandidat Republikanske partije Sjedinjenih država.
Glavno pitanje izbora - po kojoj ceni će Hilari Klinton kupiti podršku Bernija Sandersa. Ona može da mu obeća ispunjenje dela njegovog socijalnog programa, ali s obzirom na patološku lažljivost Klintonove, ne postoji garancija da će ta obećanja ispuniti. Sanders ne bi trebalo da očekuje položaj Vicepremijera. Za tako nešto, on je previše radikalan. Ako se Berni Sanders usudio da podrži Hilari Klinton, on pokazuje da je čitava njegova kontrasistematičnost bila samo predizborni trik. Klintonova je personifikacija prodajne, lažljive, principijelno nedemokratskie američke političke elite u nastajanju.
Iako je iznenađujuće, imajući u vidu ključne svetonazore o životu i smrti Amerikanaca (rat, spoljna politika), kao i podršku američke ekonomije i radničke klase, Sanders je bliži Trampu, nego Klintonovoj. Sa Hilari ga spajaju zajednički stavovi o, za većinu Amerikanaca, drugorazrednim pitanjima – abortus i prava sodomita i ostalih perverznjaka.
Bernijeva odluka će pokazati kakvi su trendovi jači u novom američkom socijalizmu: inercija kulturnog marksizma, ili borba za mir i želja da se zaista zaštiti američka radnička klasa.
Izvor: Katehon

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA