Najnovije

Osuđena Vučićeva bivša žena Ksenija i Željko Mitrović

“Da, možda, ipak, ima nade za srpsko pravosuđe, pokazuje presuda Višeg suda u Beogradu od 15.9.2020. godine, kojom su novinarka Ksenija Vučić i urednik Pinka Željko Mitrović prvostepeno osuđeni za plasiranje neistina o našem maloletnom sinu D.Đ., tako što su ga lažno optužili da je na protestu budućih srednjoškolaca ispred zgrade Ministarstva prosvete “zapalio sliku ministra Mladena Šarčevića”, navodi se u zajedničkom saopštenju Sonje i Mlađana Đorđevića, predsednika pokreta “Oslobođenje”. 

Ksenija Vučić i Mlađa Đorđević (Foto: Jutjub/Pravda)

Prema slovu presude, Ksenija Vučić, Željko Mitrović i televizija Pink dužni su da na ime nematerijalne štete usled povrede prava na pretpostavku nevinosti, prava na dostojanstvo ličnosti, prava na autentičnost i prava i interesa maloletnika uplate maloletnom Đorđeviću 200.000 dinara sa zateznom kamatom. Prema rečima roditelja, a po želji njihovog sina, novac će biti uplaćen u humanitarne svrhe, konkretno, organizaciji “Dečja radost” sa Kosova i Metohije.

- Da režimu Aleksandra Vučića i njegovoj medijskoj propagandi nikada i ništa nije bilo sveto, pa ni zloupotreba maloletnika za obračun sa političkim neistomišljenicama potvrđuje upravo slučaj ove prošlogodišnje brutalne medijske propagande protiv naše porodice koju je predvodila lično gospođa Ksenija Vučić, bivša supruga Aleksandra Vučića, zajedno sa vlasnikom televizije Pink Željkom Mitrovićem. Na sreću onih koji još veruju u mogućnost demokratije i slobode u Srbiji, ovaj nemili događaj je dobio pozitivan epilog na sudu, jer su pomenuti tuženi, prema presudi, označeni kao krivci, čime je bar delimično zadovoljena pravda - zaključuje se u saopštenju Sonje i Mlađana Đorđevića.

Intervju sa Mladenom Đorđevićem možete pogledati OVDE.

Kako će izgledati nova Vlada Srbije saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA