Najnovije

ČOVIĆ: Bakir je nekorektan; BiH, Hrvatska, Crna Gora i Srbija da budu pravi susedi

Zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je danas da je njegova poseta Beogradu dogovorena na sastanku Kolegijuma Doma naroda, na kojem su bili Bakir Izetbegović i Nikola Špirić.

Dragan Čović Foto: Jutjub)

Čović je rekao da su zbog toga nekorektni Izetbegovićevi komentari njegovog i sastanka srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Čovića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem juče u Beogradu.

"Ali, bez obzira na to, ja sam se sa Vučićem mogao sastati na nekoj destinaciji, ne kao predstavnik vlasti, već kao predstavnik političke opcije kojoj pripadam. Ali, bila je najvažnija namera", rekao je novinarima u Tuzli Čović, koji je i predsednik HDZ-a BiH.

Čović je poručio da će glasno govoriti o tome kako bi BiH trebala biti organizovana, a ne kako bi to neko drugi želeo.

"Moja mera organizovanosti je Ustav BiH i ništa više od toga", istakao je Čović.

Prema njegovim rečima, benefiti jučerašnjeg sastanka sa Vučićem su veliki.

"Toliko smo stvari spustili na zemlju i sebi olakšali. Nama je zajedničko da želimo evropski put. Za razliku od nas, Vučić može otići na svaku svetsku destinaciju, i ide. Sastaje se s predsednikom SAD, ne tako davno s predsednikom Francuske, kancelarkom Merkel... Nije svejedno šta će Vučić reći o BiH", naglasio je Čović.

On je ocenio da se BiH mora koncentrisati na susedstvo.

"Naša tri suseda su osnova naše unutrašnje stabilnosti. Ako to potcijenimo, imamo ozbiljnih problema. Verujem da je i ovo jedan od načina komunikacije", rekao je Čović i dodao da ne treba dopustiti da prođu godina ili dve da se "popunjavaju rupe u komunikaciji".

"Želim da Hrvatska, Crna Gora i Srbija budu pravi susedi i da dođemo svi tamo gde je Hrvatska već izvesno vreme. Moramo ispuniti mnogo stvari da bismo dogodine dobili kandidatski status za EU, a sigurno to ne možemo ostvariti bez naših prijatelja", zaključio je Čović, koji je u Tuzli boravio povodom obeležavanja 30 godina delovanja HDZ-a na tom području.

Zašto je Srbija zahvalna Ukrajini, saznajte OVDE.

Izvor: Glas Srpske

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA