Najnovije

AZERI U JERMENSKIM UNIFORMAMA: Trojanski konji u Nagorno-Karabahu

Azerbejdžanske oružane snage povremeno šalju svoje vojnike u bitku, obučene u jermenske vojne uniforme, rekao je Artak Beglarian, ombudsman nepriznate republike Nagorno-Karabah.

Jermenska artiljerija (Foto: Ministarstvo odbrane Jermenije)

Prema njegovim rečima, ove informacije potiču iz različitih izvora i vojnog osoblja.

Ombudsman je sugerisao da azerbejdžanska strana, po svoj prilici, namerava da zavede jermensku vojsku i tako postigne uspeh.

„Pored toga, s jedne strane, oni žele da veštački smanje i sakriju broj svojih mrtvih, a sa druge, pokušavaju da ih predstave kao Jermene tokom razmene tela“, napisao je Beglarian na Fejsbuku.

Takođe je citirao reči jednog od očevidaca, koji je rekao da su se pre oko dve nedelje, prilikom pokušaja zauzimanja Matagisa, azerbejdžanske oružane snage povukle, ostavljajući na bojnom polju oko 40 mrtvih vojnika obučenih u jermenske uniforme.

„Uzimajući u obzir ovu praksu, moguće je da će broj takvih žrtava biti mnogo veći“, dodao je Beglarian. „Štaviše, moguće je da su neki od njih bili unajmljeni teroristi“.

Ombudsman je uverio da će tokom razmene leševa vojnika biti moguće identifikovati mrtve profesionalnom metodom.

Ranije je tužilaštvo Azerbejdžana izvestilo da je maloletni ruski državljanin preminuo u Gandži nakon raketnog napada. Tinejdžer rođen 2007. godine preminuo je ove subote u bolnici, gde je povređen pre nedelju dana.

Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Azerbejdžana, kao rezultat granatiranja 13 ljudi je ubijeno, a još 52 ranjeno.

Predsednik Ilham Alijev nazvao je granatiranje Gandže ratnim zločinom i obećao da će kazniti odgovorne „na bojnom polju“.

U Jerevanu su demantovane informacije Bakua o udarima sa jermenske teritorije na Azerbejdžan.

Kako je iranska vojska krenula prema Nagorno-Karabahu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA