Najnovije

Boško Obradović: Vlada Vučićevih botova, svi ministri iz Beograda

Od 20 poznatih ministara, 16 iz Beograda i 3 iz Vojvodine - gde je Šumadija, Pomoravlje, zapadna i jugoistočna Srbija?

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Piše: Boško Obradović, Dveri

Kandidati za ministre u novoj Vladi Srbije birani su po najvažnijem kriterijumu u SNS: da su verne sluge AV i da će biti spremni da brane njegov lični režim i kriminalnu vlast više nego bilo šta. Što si veća ulizica i poltron - to si bliži poziciji ministra u Vladi. Konkretno, svi oni će biti samo partijski botovi, a Vučić je zapravo ministar u svim ministarstvima koji se pita o svemu. Novi/stari premijer kao glavni bot se toliko pita u Vladi da na konferencijama za medije ne sme da odgovara na novinarska pitanja.

Velika stvar za brzi kraj ove Vlade koja kasni četiri meseca je da nijedan uspešan, ozbiljan i stručan čovek u Srbiji i inostranstvu nije prihvatio poziv da postane ministar i da su na kraju postavljeni stranački aparatčici koji nikakve veze nemaju sa dodeljenim resorima. Šta Milan Krkobabić zna o selu, Maja Gojković o kulturi ili Irena Vujović o zaštiti životne sredine? Kako će porodicu braniti neko ko na Tviteru vređa članove tuđih porodica? Kakvo je tek poniženje srpske prosvete koja će dobiti ministra posle partijskih podela plena u SPS?

Najveća sramota ponovo je zadesila srpske službe bezbednosti, pa je bivši ministar policije sa kupljenom diplomom i plagiranim doktoratom postao ministar odbrane, a bivši ministar odbrane koji nije služio vojsku i ne može da dokaže poreklo svoje imovine - ministar unutrašnjih poslova. Ovo je velika uvreda za sve časne profesionalce u vojsci i policiji.

Ako su bili dobri ministri zašto u Vladi nema Šarčevića, Đorđevića, Kuburovićke i drugih iz bivše Vlade, da nastave sa dobrim radom?

Ipak je najveće iznenađenje što u Vladi svoja zaslužena mesta nisu dobili ostali iz lažne opozicije: Šešelj, Čeda i Čanak, već samo Gordana Čomić, ali očekujemo da će ona govoriti u ime svih preletača u SNS.

Sreća je da će ova Vlada trajati kratko, iako za godinu dana može mnogo toga da se uništi ako nekome bez ikakvih stručnih referenci i dokazanih sposobnosti date da vodi državu, samo zato što uspešno botuje za vladajući režim.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA