Najnovije

"Nije redak slučaj da političari menjaju mišljenja ali Vučić je prošao čitav spektar opcija od SRS do LDP" (VIDEO)

Gost "Slavija info TV" bio je istoričar književnosti profesor Milo Lompar koji je razotkrio pravo lice Aleksandra Vučića koje često protivreči samom sebi.

Milo Lompar (Foto: Jutjub)

- To služi da se stvori konfuzija i izgubi orjentacija kod slušalaca i gledalca. Mediji daju veliki doprinos tome i vešto banalizuju stvari ali i forsiraju nebitne teme na uštrb ključnih. Za to vreme Vučić narodu nameće kolonijalni odnos. Jedan od takvih primera je njegovo hvaljenje turskog sultana Murata čime vređa Kosovske junake ali i čitavu tradiciju našeg naroda. Drugi primer njegovog takvog delovanja je hvaljenje Vebera iako se isti taj Veber zalagao za Veliku nemačku na našu štetu, naročito u prvom svetskom ratu. Nije redak slučaj da političari menjaju mišljenja al Vučić je prošao čitav spekatr opcija od SRS do LDP sad – kaže Lompar.

On smatra da je za Vučićev uspeh zalužna u velikoj meri i DS na čelu sa Borisom Tadićem koja je utrla put za njegovo delovanje danas.

- SNS je taj put nastavio ali i ubrzao jer je imao veću podršku u narodu naročito kod nedovoljno upućenih ljudi – kaže on.

Lompar navodi da smo imali nekoliko vrsta odnosa sa okupatorima u poslednjih par decenija. Od otvorenog sukoba za vreme Slobodana Miloševića preko otvorene kapitulacije u doba Đinđića, a danas je prikrivena okupacija na delu.

- Jedan od razloga ovoga je i to što je za Zapad Kosovo i Metohije ne samo naše već i Rusko pitanje. Jer jedino njihov veto u UN drži Kosmet još u Srbiji. Vučićeva vladavina ima dosta sličnosti sa vladavinom Mila Đukanovića – objašnjava on.

U Srbiji po mišljenju Lompara nacionalna opozicija ne postoji, a globalistička se u svemu bitnom slaže sa Vučićem. Razlog tome su duboki koreni još iz vremena komunizma.

-Tad je još autošovinizam nagrađivan a sad je još dodatno pojačan sa Zapada. Danas smo u situaciji da NVO postavlja vlast u Srbiji što je skandalozno – smatra Lompar i dodaje da je Vlada Srbije postala servis NVO. 

Srbija nabavlja američko-nemačku vakcinu protiv korone! Prvi primaju vojska, policija i lekari. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA