Najnovije

PREDSEDNIK NAGORNO-KARABAHA SE BORI NA PRVOJ LINIJI FRONTA: ''Korisniji sam tamo nego u pozadini''

Predsednik Nagorno-Karabaha (Republike Arcah, kako je zovu meštani) Araik Harjutiunjan izjavio je da je u uslovima teških borbi sa neprijateljem duž cele granice lično otišao na prvu liniju borbe protiv neprijatelja.

Nagorno-Karabah (Foto: RIA Novosti)

„Generali, oficiri, narednici, vojnici! Saborci, dobrovoljci!

Teške bitke vode se duž čitave linije razgraničenja između Arcaha i Azerbejdžana sa različitim intenzitetom. Civilna naselja, uključujući glavni grad Stepanakert, našla su se na liniji vatre.

Pravo na život nezavisno i dostojanstveno i stvaranje na svojoj zemlji, oslobođeno po cenu krvi jermenskih sinova, bilo je ugroženo.

Stoga sada sa specijalnim snagama odlazim na liniju fronta kako bih vodio bitku, jer ću vredeti više na liniji fronta nego u pozadini.

Pozivam sve vas da odmah ustanete i nesebično odbranite naše neprikosnoveno pravo da živimo u svojoj domovini bez ugrožavanja našeg postojanja. Ovo je sveti patriotski rat u kojem moramo pobediti zahvaljujući maksimalnom učešću i posvećenosti svih ...

Izvojevali smo mnogo pobeda i stvorili organizovanu, efikasnu, moćnu u regionu i pobedničku vojsku ... Ovo je naša poslednja bitka u kojoj ćemo sigurno pobediti. Na oružje. Imam čast “, napisao je predsednik Arcaha u obraćanju narodu republike.

Kako su Azerbejdžanci gađali Stepankert, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA