Najnovije

„TO JE VELIKA GREŠKA“: Moskva oštro upozorila azerbejdžanskog ambasadora

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je reči azerbejdžanskog ambasadora Polada Bjuljbjulja Oglija o oborenom ruskom helikopteru „velikom greškom“. Moskva očekuje da će Baku ispuniti obećanje i da će što pre sprovesti istragu okolnosti koje su dovele do katastrofe i kazniti odgovorne.

MSP Rusije (Foto: RIA Novosti)

Azerbejdžanski ambasador je tokom svog obraćanja na pres-konferenciji u novinskoj agenciji „Rosija sevodnja“ komentarisao obaranje ruskog helikoptera. Prema njegovim rečima, „u ratu, kao i u svakom ratu – svašta može da se dogodi“. Ministarstvo spoljnih poslova RF naglasilo je da se Moskva nada da azerbejdžanska strana u budućnosti neće sebi dozvoliti da daje dvosmislene izjave o ovoj tragediji.

„To je velika greška. Ako bi Rusija sledila princip „u ratu, kao i u svakom ratu“, odgovor bi bio žestok. Moskva je, međutim, prihvatila priznanje krivice i izvinjenje od Bakua“, navode „RIA Novosti“ komentar ministarstva.

Ruski helikopter Mi-24 oborila je 9. novembra azerbejdžanska vojska u vazdušnom prostoru Jermenije, izvan zone borbenih dejstava. Dva člana posade su poginula, a drugi je povređen.

Baku je odmah priznao da je ruski helikopter oboren slučajno, tj greškom. Azerbejdžanska strana se izvinila i izrazila je spremnost da Rusiji plati odštetu. Generalno tužilaštvo Azerbejdžana pokrenulo je krivični postupak po članu zakona „nemarni odnos prema službi“.

Kako Jermeniji preti nestanak, pročitajte OVDE.

Izvor: Balkanrus/Ridus

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA