Najnovije

"HOLIVUDSKI SCENARIO" Teheran odbacio tvrdnje da su izraelski operativci ubili zamenika komandanta „Al-Kaide“ u Iranu

Iran je odbacio izvještaj da su izraelski operativci na njegovoj teritoriji ubili zamenika komandanta "Al-Kaide", nazvavši tu priču izmišljotinom koju koriste SAD i Izrael kako bi izbegli odgovornost za vlastite veze sa terorističkom grupom.

Iranska vojska. (Foto: Jutjub)

NJujork tajms je objavio da su u Iranu u avgustu izraelski atentatori ubili zamenika komandanta Al-Kaide. Operacija je bila u tajnosti do ove nedelje. List navodi da je operacija izvedena na zahtev Sjedinjenih Američkioh Država.

Danas je Ministarstvo spoljnih poslova Irana opisalo priču kao neutemeljenu, te saopštilo da na iranskom tlu nije bilo "terorista" Al-Kaide.

„S vremena na vreme, Vašington i Tel Aviv pokušavaju vezati Iran za takve grupe lažući i puštajući lažne informacije u medije kako bi izbegli odgovornost za kriminalne aktivnosti ove grupe i drugih terorističkih grupa u regionu“, saopštio je portparol Ministarstva Said Hatibzadeh. Pozvao je američke medije „da ne slede holivudske scenarije američkih i cionističkih vlasti“.

Prema NJujork tajmsu, koji se pozvao na neimenovane izvore, Abdulaha Ahmeda Abdulaha, zvanog Abu Muhamad al-Masri, navodno su 7. avgusta zajedno sa ćerkom Miriam ubila dva izraelska atentatora vozeći se na motociklu.

Abdulah i njegova ćerka navodno su živeli slobodno u Teheranu od 2015. godine, nakon što su pušteni iz iranskog zatvora u okviru razmene zatvorenika sa terorističkom grupom. FBI je tragala za pretpostavljenim komandantom Al-Kaide zbog navodnog učešća u bombaškom napadu na američke ambasade u Dar es Salamu u Tanzaniji i Nairobiju u Keniji.

Bil Gejts želi da vakcina protiv korone stigne u ove zemlje! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA