Najnovije

AMERIČKI BORBENI HELIKOPTER OBOREN U SIRIJI?! Pretvorio se u buktinju iznad vojne baze!

Juče su različiti izvori, uključujući ruske, američke i arapske medije, preneli da je oboren vojni borbeni helikopter u južnoistočnoj Siriji.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Prema lokalnim izvorima, helikopter je počeo da gori tokom leta, što je rezultiralo padom vojne letelice na teritoriji pod kontrolom američke vojske i njenih saveznika.

Sirijski mediji da se helikopter srušio pored vojne baze Al Šadadi koja se nalazi u sirijskoj provinciji Hasaka. Prenosi se i da je helikopter potpuno izgoreo, dok sudbina posade nije poznata. 

Niko od zvaničnaka se nije oglasio povodom pisanja o padu helikoptera i američki vojni zvaničnici još uvek nisu potvrdili informacije.

Mediji spekulišu da se helikopter nije zapalio usled tehničke greške već da je oboren raketom ispaljenom sa zemlje. Za ove tvrdnje se pozivaju na informacije da je letelica "buknula" u jednom trenutku tokom leta. 

Međutim, eksperti kažu da nije nemoguće da se usled neispravnosti desio ovakav incident, da se jak požar desi i tokom leta, i da to ne mora da znači da je prouzrokovan neprijateljskom raketom.

U prilog tvrdnji o nesreći a ne neprijateljskoj raketi ide i činjenica da se navodni pad helikoptera desio na teritoriji koja je pod američkom kontrolom.

Kako je Vučić dočekan u Podgorici pogledajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA