Najnovije

ISPISANA ISTORIJA! Zvezda pobedom protiv Genta izjednačila rekord

Crvena zvezda je sa 2:1 savladala Gent u trećem kolu grupne faze Lige Evrope i na taj način je izjednačila klupski rekord po broju datih golova u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja.

Zvezda-Gent (Foto: Jutjub)

Naime, otkad su uvedene grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope, crveno-beli su u njima učestvovali pet puta, a ova sezona im je šesta. Dva puta su učestvovali u elitnom rangu, a ovo je četvrti put da se nalaze u grupnoj fazi drugog po kvalitetu takmičenja.

E sad, do ove sezone, crveno-beli su najefikasniji bili u sezoni 2005/06 kada su postigli sedam golova u grupnoj fazi tadašnje Lige UEFA. Tada je na klupi crveno-belih sedeo Valter Zenga, ali tim sa "Marakane" nesrećno ispao golovima Kevina Gameira u poslednjim trenucima utakmice sa Strazburom u Francuskoj.

Ipak, došlo je vreme da se ta barijera od sedam golova probije. Zvezda je ove sezone pet dala Slovanu i dva Gentu, pa je tri utakmice pre kraja grupne faze izjednačila klupski rekord, a da ga obori imaće šansu već u sledećem kolu na gostovanju u Belgiji.

Srbina oživljavali na terenu. Krv mu šikljala niz lice, a onda je izgubio svest. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA