Najnovije

SPECIJALNA OPERACIJA I MISTERIJA U KARABAHU: Cela jermenska jedinica zarobljena (VIDEO)

Azerbejdžanska vojska snimila je zarobljavanje velike grupe jermenskih vojnika u Nagorno-Karabahu. Incident se dogodio poslednjih dana, ali njegove okolnosti postale su prava misterija.

Specijalna operacija (Foto: Jutjub)

Mediji iz Bakua izveštavaju da je u ponedeljak tokom specijalne operacije u reonu naselja Čalakgaja (Hcaberd) i Kjohnja Taglar Taglar (Hin Taher), azerbejdžanska vojska zarobila je oko 160 vojnika jermenskih oružanih snaga.

Posle pojave ovog šokantnog snimka, jermensko Ministarstvo odbrane neočekivano je zvanično saopštilo da „očekuje objašnjenja Odbrambene armije Arcaha u vezi sa nedavnim video zapisima sa zarobljenim jermenskim vojnicima, koji su kružili u azerbejdžanskim medijima, i da će dati izjavu u bliskoj budućnosti“.

Nakon toga, načelnik sela Hin Taher Eduard Ajvazjan rekao je novinarima o podacima koje je imao:

„Pre dva dana, tokom borbi za selo Hin Taher u Arcahu, 17 jermenskih vojnika je netragom nestalo, od kojih je 9 bilo u zarobljeništvu, sudbina ostalih nije poznata.“ Imajte na umu da je 17 daleko od 160 i ove informacije ne osvetljavaju misterioznu gomilu zatvorenika ...

U azerbejdžanskom segmentu interneta pojavila se druga verzija aktuelnih događaja:

„Naselja Čailakgaja (Hcaberd) i Kohnja Taglar (Hin Taher), za koja se navodi da su došla pod kontrolu azerbejdžanskih oružanih snaga, bila su jedina sela u regiji Hadrut koja su bila pod kontrolom separatista.

Treba napomenuti da se pomenuti deo regije Hadrut smatra strateški važnom tačkom. Jermenska televizija izveštava da gubitak poslednjeg dela Hadruta lišava separatiste mogućnosti da sa ove strateški važne visine preuzmu kontrolu nad najvažnijim delom Karabaha. Značajno je da preostale jermenske bande i dalje pokušavaju da zauzmu teritorije Azerbejdžana “, napisali su autori kanala Baku Nord na Telegramu.

„U vreme zaustavljanja neprijateljstava nakon potpisivanja trilateralne izjave 10. novembra, u ovim selima su još uvek postojale jedinice jermenskih militanata. Međutim, sve teritorije oko ovih sela ostale su pod kontrolom azerbejdžanske vojske. A svi putevi od Hadruta, DŽebraila i Lačina do sela Kehnja Taglar i Čajlagala prolaze kroz oslobođene teritorije. Pored toga, od sela Turšsu u regiji Šuša do ovih naselja, put velikog prolaza prolazi kroz planinski teren i šume.

I, očigledno, iskoristivši pruženu priliku, Jermeni su u tim enklavnim selima okupili dodatne snage i, koristeći ova dva sela kao mostobran, pokušali da nastave terorističke napade i provokacije oko Hadruta. Treba napomenuti da je jermensko stanovništvo ovih sela davno napustilo ta naselja“, kažu Azerbejdžanci.

Kako Turci kažnjavaju Sirijce, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA