Najnovije

STOLTENBERG SE OBRATIO SRBIJI: Šta za NATO znači vojna neutralnost?

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je saopštio da Alijansa "u potpunosti poštuje odluku Srbije o vojnoj neutralnosti" i te da će se nastaviti "rad na jačanju bliskog partnerstva koje Srbija i NATO imaju".

Jens Stoltenberg (Foto: NATO)

Na pitanje Tanjuga, na pres konferenciji, da li vojna neutralnost Srbije može biti bilo kakva pretnja za mir u regionu, gde je okružena NATO članicama, kako to neki vide, Stoltenberg je naglasio "bliske partnerske odnose" Srbije i Alijanse.

”Mi pozdravljamo činjenicu da je Srbija blizak partner NATO i to što blisko sarađujemo na različitim pitanjima. Tu saradnju ćemo nastaviti i jačati uz puno poštovanje suverenosti Srbije i činjenice da ne želi da bude deo niti jedne vojnog saveza”, zaključio je Stoltenberg.

Jens Stoltenbeg je nakon razgovora sa premijerom Crne Gore, Zdravkom Krivokapićem, u Briselu, naveo da NATO razgovara sa svakom zemljom Zapadnog Balkana koja želi da postane članica Alijanse, ali i da istovremeno poštuje odluke onih zemlja, kao što je Srbija, koje žele da ostanu vojno neutralne.

”Mi poštujemo neutralnost Srbije. To je njihova odluka i nema načina da će NATO pokušati da promeni tu suverenu odluku Srbije”, kaže Stoltenberg.

O opkoljavanju ruske vojske u Karabahu pročitajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA