Najnovije

NEMAČKI LEKARI PRIZNALI: U Rusiji su Navaljnom spasili život

Dejstva lekara u bolnici u Omsku spasila su život osnivača Fonda za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog. Takva izjava data je u izveštaju o lečenju blogera u berlinskoj klinici „Šarite“, objavljenom u časopisu Lancet.

Aleksej Navaljni (Foto: Jutjub)

„Šarite“ veruje da je Navaljni imao dovoljno sreće da se oporavi, delom i zbog toga što je njegovo zdravstveno stanje pre trovanja bilo dobro. Presudni faktor, kako kažu nemački lekari, bila je odluka ruskih lekara da intubiraju i stave na respirator Navaljnog, i doneta je u roku od dva do tri sata od trenutka kada su se pojavili prvi simptomi.

Prema izveštaju, utvrđeno je da je Navaljni bio zaražen sa nekoliko bakterija istovremeno, što nije izazvalo ozbiljne posledice; a petog dana lečenja dobio je temperaturu. Nemački lekari su ukazali na različite znakove dejstva inhibitora holinesteraze na njegov organizam.

Trenutno je Navaljni na rehabilitacionoj proceduri u Nemačkoj. Ranije je bloger tvrdio da će se vratiti u Rusiju kada mu lekari to dozvole. Međutim, u Rusiji se Navaljni može suočiti sa ozbiljnim zakonskim problemima zbog višestrukog narušavanja uslovne slobode u „slučaju Iv Rošer“.

Šta je Hanter Bajden radio u Beogradu, saznajte OVDE.

Izvor: Ridus/Balkanrus

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA