Najnovije

TURSKI TENKOVI U VELIKOM BROJU UŠLI U SIRIJU: Uslediće najbrutalniji napad na glavno uporište Kurda (VIDEO)

Medijski centar Sirijskih demokratskih snaga (SDF) saopštio je u utorak da su "turska vojska i njeni plaćenici" pojačali napade na Ajn Isu.

Turska vojska (Foto: Jutjub)

Centar je izvestio da je to područje pod stalnim bombardovanjima i da ga prate preleti turskih bespilotnih letelica, koje povremeno vrše napade na Sirijske demokratske snage.

Nastavili su da su "plaćenici" pokrenuli veliki broj napada na Ajn Isu, ali su se snage SDF-a suočile sa njima i odgovorile na njihov napad.

Medijski centar je takođe ukazao da su, u ranim jutarnjim satima 21. decembra, ono što je opisao kao "plaćenici" pokušali da napadnu selo Al-Mušarifa iz više pravaca, gde su izbili žestoki sukobi, tokom kojih je 7 plaćenika ubijeno i u sukobima su ranjena još 3 lica.

Tokom poslednjih nekoliko meseci, turska vojska i njeni saveznički militanti pojačali su napade na Ajn Isu, što je navelo Sirijske demokratske snage da pojačaju svoje prisustvo na tom području i spreče neprijateljske trupe da osvoje bilo kakvu oblast na severu Rake.

Ajn Isa je strateški grad smešten duž puta Alepo-Kamišli, što je važno područje nad kojim turske oružane snage žele da preuzmu kontrolu u narednim mesecima.

Vojnik se uplašio dok je bacao granatu, ona se skotrljala njemu niz leđa. Pogledajte OVDE reakciju instruktora.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA