Najnovije

NEMAČKA PRIZNALA: Evropa je nemoćna pred ruskim hipersoničnim oružjem

Era razvoja hipersoničnog naoružanja noćna je mora za evropsku bezbednost i nova runda u „spirali pretnji“, piše nemački list Die Welt.

Avangard (Foto: Jutjub)

Novinar Gerhard Hegman podsetio je na lansiranje interkontinentalnih projektila u Ohotskom moru sa ruske podmornice. Tada su se oglasili alarmi u američkoj raketnoj bazi u Nemačkoj. Po mišljenju autora materijala, ovo sugeriše da američka strana ne isključuje raketni udar na Evropu.

List veruje da s pojavom hipersoničnog naoružanja stari sistem PRO i krugovi upozorenja postaju beskorisni, a vreme odziva se takođe smanjuje.

Stručnjaci iz berlinskog analitičkog centra spoljnu politiku kažu da bi nova vrsta oružja mogla poremetiti ravnotežu između nuklearnih sila i ometati pregovore o razoružanju. „Nema kontrole nad njim“, rekli su.

U martu je ruski predsednik Vladimir Putin objavio da Sjedinjene Države grade sistem protivraketne odbrane kako bi narušili stratešku ravnotežu i stabilnost u svetu. Ovo je takozvani protivraketni kišobran, objasnio je on. Međutim, rusko hipersonično oružje omogućava održavanje strateške ravnoteže i stabilnosti u svetu, uverio je ruski šef države.

U decembru 2019. godine prvi puk, naoružan strateškim raketnim sistemima sa hipersoničnom bojevom glavom Avangard, stupio je na borbenu dužnost.

Kada će ruski dronovi isprobati rakete za Su-57, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA