Najnovije

JOŠ JEDAN NAPAD NA SAUDIJSKE POSLUŠNIKE U JEMENU: Huti atakuju Južni Jemen

Eksplozija se dogodila u blizini vladine palate Mašik u jemenskom gradu Adenu, prenosi Rojters pozivajući se na lokalno stanovništvo i medije.

Huti (Foto: RIA Novosti)

Kako Skaj NJuz Arabija pojašnjava, područje zgrade u kojoj se nalaze novoizabrani ministri moglo je da pogodi raketa ili dron. Da li ima žrtava ili ranjenih, još nije poznato.

Pre nekoliko sati u seriji dolazaka aerodroma Aden dogodila se serija snažnih eksplozija. Baš u tom trenutku, članovi nove vlade, koji su stigli iz Rijada, trebali su da se spuste avionom. Tu eksploziju možete pogledati OVDE.

Prema izvoru agencije RIA Novosti, prvi incident izazvan je raketnim napadima iz područja koja kontrolišu pobunjenici Ansar Alah (Huti) u provinciji Taiz na jugozapadu Jemena. Skaj NJuz Arabija je izvestio da su se dronovi čuli iznad aerodroma u Adenu pre eksplozija.

Kao rezultat napada, 22 osobe su poginule, više od 50 je ranjeno, a stanje nekih se ocenjuje kao ozbiljno. Ministri nisu povređeni, prebačeni su u vladinu palatu. Zgradu aerodroma i okolna područja zagradile su snage bezbednosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova vodiće komisiju koja će istražiti granatiranje.

O novim pretnjama u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA