Najnovije

"Situacija u Crnoj Gori bila bi potpuno drugačija da nismo u NATO-u!"

Ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković smatra da bi situacija u toj zemlji bila potpuno drugačija da nije članica NATO-a i da je to najbolja odluka koju je aktuelna vlast donela.

Crna Gora NATO (Foto: Vlada Crne Gore)

Predrag Bošković je, na predavanju o bezbednosti kao ekonomskom resursu studentima Ekonomskog fakulteta u Podgorici, istakao da je neutralnost nemoguća kada je Balkan u pitanju jer je to pokazala istorija, prenosi RTCG.

"Da ostavimo emocije po strani i istoriju, najispravnija odluka je donesena 2017. godine kada smo postali dio Alijanse. Mislim da će vrijeme koje dolazi i koje trenutno živimo to i pokazati. Siguran sam i da bi aktuelna situacija bila potpuno drugačija da Crna Gora nije članica NATO-a. Znate da ukoliko do bilo kakvog incidenta dođe, da možete računati i na vojsku i na sredstva ostalih 28, uskoro 29. članica Alijanse ", rekao je Bošković. 

Naveo je da brojke za prethodne tri godine pokazuju da se rast stranih direktnih investicija iz zemalja NATO uvećao za "nekoliko stotina procenata" i dodao da je to slučaj sa svim zemljama istočnog bloka koje su pristupile Alijansi.

Bošković smatra da je sajber bezbednost trenutno najveći izazov za čovečanstvo. 

"Ono što je Crna Gora pretrpjela od 2014. godine naovamo je jedinstven primjer u svijetu. Preživjeli smo 'više vrsta specijalnih ratova' koji su se vodili protiv nas, a sada se ponavlja isti scenario iz 2016. i 2017. godine, sa mnogo perfidnijom namjerom. Mi smo sada, kada su sajber kapaciteti u pitanju, u saradnji sa Sjedinjenim Državama značajno podigli znanje i resurse na viši nivo"", zaključio je Bošković.

Republika Srpska i srpski narod nemaju šansu u BiH jer ih Sarajevo mrzi! Više o tome OVDE.

Izvor: RTCG

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA