Najnovije

AMERIČKIM HAUBICAMA ROKAJU PO SIRIJCIMA: Turska vojska objavila novi snimak napada na Idlib (VIDEO)

Turska vojska snabdevala je preostale militante u regionu Idliba na severozapadu Sirije američkim teškim haubicama M114.

Američka teška haubica M114 (Foto: Jutjub)

20. februara Opšti medijski centar objavio je video snimak na kojem se vidi kako militanti pod okriljem Turske ispaljuju haubicu M114 tokom nedavnog neuspelog napada na položaje Sirijske arapske vojske (SAA) u gradu Al-Nairab u južnom Idlibu.

M114 je vučna haubica od 155 mm koja je ušla u upotrebu ranih 40-ih. Teška haubica ima domet preko 14 km i može pucati do četiri projektila u minuti. Tokom napada na Al-Nairab, militanti su takođe koristili nekoliko američkih oklopnih transportera M113 i turske proizvodnje ACV-15 (APC). Ova vozila su jasno uzeta iz skladišta oružanih snaga Turske.

Vojska je napad na Al-Nairab odbila u roku od nekoliko sati. Ratni avioni Su-24 Ruskih vazduhoplovnih snaga (VKS) pružali su vojsci blisku vazdušnu podršku, uništavajući dvanaest vozila različitih tipova. Sve veća podrška Turske militantima u Idlibu eskalirala je situaciju u regionu. Međutim, ova podrška nije uspela da nanese stvarnu štetu SAA-i i njihovim saveznicima.

Kako je ruski Su-24 izbegao dve rakete pogledajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA