Najnovije

Demokrate brine gej parada

BEOGRAD - Demokratska stranka poziva sve nadležne organe da omoguće da za sutra najavljena Parada ponosa protekne mirno i u najboljem mogućem redu.
Bojan Pajtić sa najbližim saradnicima (Foto: DS Foto servis)

Bojan Pajtić sa najbližim saradnicima (Foto: DS Foto servis)

Pozivamo i građane i građanke da podrže pripadnike LGBT populacije u borbi za njihova Ustavom garantovana prava, ili bar da im omoguće da nesmetano to čine. Medije pozivamo da u svojim izveštajima vode računa o ustavnom okviru promovišući demokratsko pravo svakog pojedinca i društvene grupe da‎ se slobodno okupi, stoji u saopštenju DS-a. Demokratska stranka smatra da su različitosti koje među nama postoje najveće bogatstvo koje imamo, kao i da je njihovo očuvanje najvažniji zadatak koji svako ko učestvuje u političkom životu ima. U vreme kada je Demokratska stranka vodila Vladu Srbije usvojen je zakonodavni okvir kojim je zabranjena diskriminacija, uspostavljeni mehanizmi za zaštitu ravnopravnosti, a zadatak je svake naredne vlade da ove mehanizme unapređuje jer je to posao koji nikada nije završen, kaže se u saopštenju demokrata.
Pročitajte još:DAČIĆ U STRAHU OD EU: Ne smemo da izvučemo deblji kraj!IZBEGLIČKA KRIZA: Stanje užasa na graničnom prelazu sa Hrvatskom (UŽIVO VIDEO PRENOS)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA