Najnovije

Kosovka djevojka

Ja sam Srbin, rusofil i ćiriličar. Tako je moralo biti, jer su svi Erakovići Srbi. Samo nijesu da ja znam direktor KBC Podgorica, mladi Jefto Eraković i režiser stari Blagota Eraković.

Velimir Eraković (Foto: Pravda)

Mladi je studirao i specijalizirao u Beogradu, a stari završio režiju na fakultetu dramskih umetnosti i prvo zaposlenje mu bi u Beogradu, Jugoslovensko dramsko pozorište.

Sad su obojica potirače Mila Đukanovića. Stari je i odradio svoj životni vek, ima sjajnu porodicu, i karijeru, pa nek oprosti na malo jeda sa moje strane. Mladi je okoreli Crnogorski ustaša kao i gazde mu. Sklonili su iz hola sliku Kosovke djevojke, objašnjavajući da je šalju na restauraciju. Naravno nijesu je vratili i ostaće zapamćeno da je duže restauiraju od Sikstinske kapele. Možda su odlučili da postave sliku Anta Pavelića, jer su taj put i pravac odabrali. Broj oboljelih raste iz dana u dan, tako da je stanje baš dramatično za tako malu zemlju.

Virus je već potvrđen kod 259 osoba, bolnički je hospitalizovano 52, a čekaju se nalazi za 315 potencijalnih bolesnika. Uzgred, direktor bolnice u Nikšiću, drugom gradu po veličini je Ilija Ašanin, hirirg, neznalica i kasapin. Čovjek kome se sudi za dva djela mobinga na poslu. Pošto je vidio da je đavo ponio šalu, Duško Marković je uveo nove rigorozne mjere. Na ulice se može samo sam, a policiski čas će biti od nedelje u 11 sati do ponedeljka u 5 ujutro. Prvo što je uradio kao Premijer kako treba. Jedinstven slučaj, još od 48 god. Da Crnogorci jedni druge neće špijati. Krenulo je pakleno, kako sam najavio. Već je petoro na respiratorima u Podgorici, a zamislite kraj testiranja? Koliko bi bez obzira na konvencionalnu medicinu, značila slika Kosovke djevojke kako vida rane junacima. Koliko bola bi im ublažila i kreposti donijela? Crna Gora je nastala na Kosovskom mitu. Crnogorska kapa je korotna kapa za Kosovom i Metohijom. Ali nema više ni Lazara ni Miloša, nema Carskih larvi Nemanjića.

Nema Crne Gore. Ima jad, bijeda, čemer i pakao. Nema Kosovke djevojke. Ostala je korona da hara i uništi i tako već nestalu Crnu Goru. Neka Gospod Bog pomogne vjernim Srbima i bude uz njih i njihove porodice dok ovo zlo prođe. A Kosovka devojka će se vratiti, kad tad.

Pročitajte OVDE  prethodnu Erakovićevu kolumnu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA