Najnovije

POMOĆ NA DELU: Ruski vojni lekari počeli sa prijemom pacijenata u Beogradu (FOTO)

Dva tima ruskih vojnih lekara su nakon dezinfekcije objekata, počela primati pacijente za koje se sumnja da imaju infekciju koronavirusa u Medicinskom kliničkom centru "dr Dragiša Mišović" u glavnom gradu Srbije, Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Stigli Rusi (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

U početnoj fazi ruski lekari su proučavali organizaciju procesa lečenja, upoznali se sa dijagnostičkom opremom i specifičnostima rada srpskih kolega. Vojni stručnjaci sprovode sveobuhvatnu dijagnozu pacijenata, prikupljaju anamnezu, razvijaju i nude taktike lečenja zasnovane na međunarodnim standardima medicinske nege. Zbog velikog broja pacijenata i povezanog velikog opterećenja medicinskog osoblja bolnice, srpske kolege su visoko cenile pomoć ruskih specijalista.

„Još pet medicinskih timova poslato je u Ćupriju, Novi Pazar, Čačak, Leskovac i Kragujevac, kako bi procenili epidemiološku situaciju. Oni će se konsultovati sa srpskim kolegama po pitanju organizacije karantina i dezinfekcionih mera, a takođe dele sa njima iskustvo u lečenju patogenih bolesti“, navodi se u saopštenju.

Još pet medicinskih timova poslato je da procene epidemiološku situaciju u gradovima Ćuprija, Novi Pazar, Čačak, Leskovac i Kragujevac. Oni savetuju srpske kolege o organizaciji karantinskih i dezinfekcionih mera i dele svoje iskustvo u lečenju visoko patogenih bolesti. Jedan od medicinskih timova ima i zadatak da odgovori na hitne promene epidemiološke situacije, kao i na svakodnevno praćenje zdravstvenog stanja ruskih trupa.

"Na teritoriji Vojno-medicinske akademije Oružanih snaga Srbije raspoređen je privremeni vozni park i punktovi sa specijalnom opremom koja se koristi pri dezinfekciji", dodaje se u saopštenju.

S obzirom na veliki broj obolelih i veliki pritisak na medicinsko osoblje, srpska strana je visoko ocenila pomoć ruskih vojnih stručnjaka, navodi se u saopštenju.

Ranije je održan sastanak na kojem su utvrđeni glavni zadaci za pružanje pomoći. Pre svega, posao će se izvoditi u dve beogradske bolnice - Klinici za akušerstvo i ginekologiju "Narodni front" i Kliničkom centru "Dragiša Mišević", gde se nalaze izolovani pacijenti.

Rusima protiv SAD dovoljna je i jedna raketa. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA