Najnovije

"HITNO NA ORUŽJE!": Vođe republikanaca izdale poziv, tvrdeći da demokrate pokušavaju da „ukradu“ izbore u Kaliforniji

Žalbe republikanaca dolaze zbog toga što je Demokratska stranka otvorila dodatni centar za glasanje u okrugu koji obično glasa za demokrate, a navodno je to učinjeno kako bi se omogućio lak pristup lokacijama za glasanje za različite zajednice.

Ovako su nedavno u Mičigenu, demonstranti upali u Skupštinu grada (Foto: Jutjub)

Predsedavajući Nacionalnog republičkog kongresnog odbora Tom Emmer poslao je dopis svim republikancima u kongresu sa onim što je okarakterisao kao “hitan poziv na oružje” zbog navodne pretnje Demokratske stranke da “će ukrasti” izbore u Kalifornijskom 25. kongresnom sedištu koji bi trebalo da se održe u utorak.

“Objavljujemo hitan poziv na oružje u vezi sa specijalnim izborima CA-25 koji se održavaju ovog utorka”, navodno piše u Emerovom podnesku.

Američki predsednik Donald Tramp podstakao je zabrinutost tvitujući da su predstojeći izbori “namešteni” ističući da su razlozi za tvrdnje o prevarama na glasanju, i da je republikanski kandidat Majk Garsija “mnogo pobedio” nad rivalskim demokratom Kristi Smit.

Garsija je tvitnuo da su demokrate „očajni i pokušavaju da promene pravila kako bi ukrali izbore“, jer su izbori trebali biti vođeni putem pošte.

Demokrate su odbacile optužbe, primećujući da je glasački centar najavljen u poslednji minut u Lankasteru osmišljen tako da obezbedi “adekvatan pristup biračima obojenih zajednica” tokom izbornog procesa.

Kandidatkinja demokrata Smit potpalila je Trampove optužbe o “nameštenim izborima” i sugerisala da POTUS “ne želi da glasa većinski afro-američka, latino-američka zajednica”.

Lankasterski glasački centar objavljen je u petak, među devet drugih glasačkih mesta otvorenih za posebne izbore.

Mesto ovog kongresnog okruga žele republikanci željni sticanja dodatne moći nakon izbornog “plavog talasa” 2018. Trenutno sedište pripada kongresmenu Frenc Hil (GOP).

Pročitajte OVDE  kakav je to novi rat na pomolu.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA