Najnovije

BEOGRAD USTAO NA NOGE: Počeo novi protest protiv Milove i Vučićeve represije nad SPC u CG! (VIDEO)

U Beogradu je ispred crkve Svetog Marka počelo novo okupljanje naroda protiv represije režima Mila Đukanovića nad srpskim narodom i SPC u Crnoj Gori, kao i o prećutnoj podršci antisrpskom diktatoru od strane režima Aleksandra Vučića.  

Protest u Beogradu protiv Milovog režima (Foto: Jutjub)

Posle skupa, predviđena je i protestna šetnja do Predsedništva!

– Zahtevamo da predsednik Srbije javno osudi hapšenje vladike Joanikija i zatraži prestanak progona Srba i SPC u Crnoj Gori – ističu organizatori.

Organizatori i učenici skupa podrške episkopu Joanikiju „Svećom za slobodu“.

Zahtevi učesnika skupa “Sreća za slobodu”

1. Da predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije javno i nedvosmisleno najoštrije osude Mila Đukanovića i njegov režim, a posebno represivno hapšenje episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, sveštenika Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika u Crnoj Gori, surovo obračunavanje policije sa mirnim demonstrantima i prebijanje dece, kao i sveukupno gaženje osnovnih ljudskih prava Srba i vernika SPC u Crnoj Gori.

2. Upućivanje protestne note Srbije vlastima Crne Gore zbog otimanja svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i sveopšte represije prema tamošnjim Srbima i pravoslavnim vernicima.

3. Da Republika Srbija pred Ujedinjenim nacijama, Savetom Evrope, OEBS-om i drugim međunarodnim institucijama pokrene pitanje položaja Srba u Crnoj Gori, uz navođenje tačnih i iscrpnih podataka o tome da su Srbi izloženi progonima i ograničavanju verskih i nacionalnih sloboda, da im je onemogućeno zapošljavanje i napredovanje u državnim organima, kao i to da se, prema svim merodavnim statističkim podacima, u Crnoj Gori sprovodi plansko asimilovanje Srba.

4. Uskraćivanje gostoprimstva Đukanovićevom ambasadoru u Srbiji Tarzanu Miloševiću, svođenje diplomatskih odnosa sa Crnom Gorom na konzularni nivo tokom trajanja krize, te raskid sporazuma između Republike Srbije i Republike Crne Gore o uzajamnom zastupanju i pružanju konzularne zaštite i usluga.

5. Hitno usvajanje u Narodnoj skupštini Srbije „Rezolucije o položaju i ugroženosti Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori“.

Spaljene lažne diplome ministara i poslanika! Više o tome OVDE.

Izvor: Srbin Info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA