Najnovije

RASPOP MIRAŠ PRETI SRBIMA NOVOM OLUJOM: Iste reči kao pred pad Krajine!

Miraš Dedeić, koji sebe naziva predvodnikom Crnogorske pravoslavne crkve, optužuje Srpsku pravoslavnu crkvu da "predvodi ustanak protiv ustavnog poretka" Crne Gore i da se "stavila u funkciju velikodržavnih interesa Srbije" .

Miraš Dedeić (Foto: Jutjub)

U pisanoj izjavi, koju prenose crnogorski mediji, raspop Miraš Dedeić ili "mitropolit Mihailo" ističe da su svetinje koje brani SPC i njeni vernici zapravo crnogorske i poručuje "beogradskim popovima da iz Crne Gore mogu da iznesu samo prašinu na opancima".

"Oni predvode ustanak protiv ustavnoga poretka, kojem tepaju litije i molebani, i dovode u pitanje osnovne vrednosti evropske civilizacije i nasrću na istorijske činjenice", naveo je Dedeić.

Ističe da SPC "diriguje ustankom čiji je zaštitni znak uzvik: 'ne damo svetinje'".

"Čije su to svetinje ako ne crnogorske? Svaki kamen naših crkava i manastira čuva kulturni identitet našega naroda i crnogorskog prostora. Ambicije cetinjske filijale beogradske patrijaršije, koja se predstavlja crkvom, nesrazmerne su moćima koje pokušavaju da kompezuju podupiranjem sa Srbijom i Republikom Srpskom. NJih dve, zaklonjene brigom za svoje sunarodnike, ponašaju se kao sile i nadahnjuju beogradske popove po Crnoj Gori da ruše ustavni poredak i otimaju crkve i manastire i kulturnu baštinu, uopšte", stav je Miraša Dedeića, odnosno poglavara kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve.

On je pozvao građane da se "okupe oko vrednosti koje čine okosnicu svakoga civilizovanog društva, kakvo je crnogorsko", a sve u cilju, kako je naveo da se "spreči slom države i pad u ropstvo beogradskih centara moći".

Još jedna izjava koja apsolutno neće doprineti smirivanju tenzija u Crnoj Gori.

Vojska Srbije dobila novo oklopno vozilo! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA