Najnovije

ODMAZDA SIRIJSKE VOJSKE! Asadove snage u munjevitoj akciji uništile terorističko gnezdo u Idlibu! Neprijatelj sravnjen sa zemljom

Sirijska arapska armija (SAA) ubila je najmanje dvojicu džihadista, a ranila sedam pobunjenika u napadima na gradove Al-Bara i Sufuhon u južnom delu Idliba.

SAA se sprema za napad na džihadiste (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji poginuli i ranjeni džihadisti pripadaju Korpusu Šam, koji ima podršku turske vojske.

Jedan vojni izvor je naveo da je sirijska vojska odlučila na odgovori na konstantne provokacije pobunjenika iz ovog područja. Terorističke grupe ne poštuju primirje koje je dogovoreno pre nešto više od dva meseca u Moskvi.

Sirijska vojska je pratila aktivnosti džihadista u Al-Baru, a čim su zauzeli svoje položaje, Asadove snage su dejstvovale svim oružjem. Neprijatelj je doživeo velike gubitke, a pokušali su da uvrate napadom na gradove Hizaren i Kafr Nabl, ali su osujećeni u svojoj nameri.

Lokalni mediji navode da u Idlibu vlada velika napetost, pošto džihadisti često krše dogovoreno primirje. Ako se nastavi sa čestom razmenom vatre između SAA i džihadisti, ratna dejstva bi mogla da budu nastavljena.

Takođe, nema mira ni u provinciji Dara gde u poslednjih nekoliko nedelja pripadnici Islamske države često napadaju SAA zbog čega vlada u Damasku priprema veliku operaciju kako bi očistila ovu oblast od terorističkih grupa.

Pročitajte OVDE kako su džihadisti u Siriji otkrili da imaju pomoć Amerikanaca.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA